Hava Durumu

“CHP, kazanmaya oynamadı”

“31 Yerel Seçimlerinde yıkılması en kolay olan Büyükşehir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi idi.” Tespitini yapan İyi Parti İl Başkanı Hocaoğlu, ““CHP hiçbir şekilde belediye kazanmaya oynamadı. Sürekli olarak meclis üyesi hesabı yaptı. CHP belediye meclis üyesi hesabı yaptığı için ilçelerde de ittifaka girmediler. Sürekli olarak meclis üyesi odaklı siyaset izlediler.”dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2019 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2019 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“CHP, kazanmaya oynamadı”

“31 Yerel Seçimlerinde yıkılması en kolay olan Büyükşehir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi idi.” Tespitini yapan İyi Parti İl Başkanı Hocaoğlu, ““CHP hiçbir şekilde belediye kazanmaya oynamadı. Sürekli olarak meclis üyesi hesabı yaptı. CHP belediye meclis üyesi hesabı yaptığı için ilçelerde de ittifaka girmediler. Sürekli olarak meclis üyesi odaklı siyaset izlediler.”dedi

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Avukat Oğuz Hocaoğlu ve İl Yöneticileri, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Bora Zor’u ziyaret ettiler. Gündeme ve 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Hocaoğlu, İyi Parti’de kongre sürecini başlatacaklarını belirtti.

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Avukat Oğuz Hocaoğlu ve beraberindeki heyet gazetemize ziyarette bulundular. Hocaoğlu, kent gündemine ve 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP ile İyi Parti arasında ittifak kurulduğunu söyleyen Hocaoğlu, “İyi Parti ile CHP arasında bir ittifak kuruldu. İttifak gereği CHP’ye bırakılan illerde İyi Parti’nin bir tek oyu dahi başka partiye gitmedi. İstanbul’da özellikle CHP’den daha fazla çalıştık, çadırlarımız her yerdeydi. Tek hedef İstanbul seçimlerini kazanmaktı, öyle de sonuçlandı. 31 Yerel Seçimlerinde yıkılması en kolay olan Büyükşehir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi idi. Burada CHP ile yeterli koordinasyona girip, ittifak adayı çıkaramadık. Başarısızlıklarda mazeret sunmanın bir mantığı yoktur, burada sonuç önemlidir. CHP ile koordineli olarak bir araya gelip Gaziantep’i kucaklayacak adaylar çıkaramadık. Karkamış ve Araban’da bunu başardık. Yavuzeli’nde son anda kaybedildi. Burada İlçe Belediye Başkan adayı Celal Doğan ile miting yaptı. Celal Doğan burada Ak Parti’nin seçimi kazanması için aday oldu.”dedi.

“CHP İLE KOORDİNASYON SAĞLAYAMADIK”

Aday belirleme sürecinde hatalar yapıldığını söyleyen Hocaoğlu, “CHP ile biraya gelerek bir ortak aday üzerinde anlaşamadık. İyi Parti olarak Gaziantep’te yeterli örgütlenmeyi sağlayamadığımız için CHP ile koordinasyon sağlayamadık. İyi Parti olarak tüm teşkilat yapısı olarak seçimlere hazır olup, iktidara oynayan bir partinin il ve ilçe teşkilatları olarak hareket edebilseydik CHP bize uyum sağlamak durumunda kalırdık. Biz lokomotif olmayı başaramadık. Bu durum da Ak Parti’ye yaradı. Hatalarımızı gördük, bundan sonraki seçimlerde bu hatalardan ders almasını bileceğiz. Özeleştirimizi yapamazsak, biz yine başarısızlığa mahkum oluruz. Biz sandıklara haki olamadık, il ve ilçe teşkilatlarımızı sahaya süremedik ve başarısız olduk.” şeklinde konuştu.

“CHP, MECLİS ÜYESİ HESABI YAPTI”

İttifak ortağı olan CHP’nin il yönetimini eleştiren Hocaoğlu, “CHP hiçbir şekilde belediye kazanmaya oynamadı. Sürekli olarak meclis üyesi hesabı yaptı. CHP belediye meclis üyesi hesabı yaptığı için ilçelerde de ittifaka girmediler. “Şehitkamil veya Şahinbey İlçesi biz alalım” dediğimizde kazanma odaklı bir siyaset izlenmedi, sürekli olarak meclis üyesi odaklı siyaset izledi. Bizim teşkilatlarımız yeterli yapıda olmadığı için ilçe belediyelerini kaybettik. Şehitkamil’de CHP’nin belediye başkan adayı Celal Doğan ile çalıştı. İslahiye’de aynı şekilde oldu.”dedi.

“ADAY BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİK”

Gaziantep’in büyükşehir, ancak bir Anadolu şehri olduğunu söyleyen Hocaoğlu, “Gaziantep, aslında büyükşehir adında bir küçük şehir. Herkes birbirini tanıyor. Amerika’yı bir daha keşfetmeye gerek yok. Gaziantep’te yaşayan herkes, bu şehirde ne olup bittiğini çok iyi biliyor. İmar kirliliğinden tutun da rant kapılarına kadar. İyi Parti olarak Büyükşehir Belediye Başkanı adayı bulmakta güçlük çektik. İnsanlar konuşamıyor, çekiniyor. Şahsen yaptığımız görüşmelerde, “Biz hükümeti karşımıza almak istemiyoruz” tavrı ile karşılaştık. Aday olmaya çekinen görüşmelerimiz oldu.”dedi.

“İLK HEDEFİMİZ KONGRELERİMİZİ TAMAMLAMAK”

Adli Tatil Sürecinde görevi aldığını söyleyen Hocaoğlu, “Adli Tatil bitmeden il ve ilçe teşkilatlarını yapılandırmam gerekiyor. İl Yönetimimizi bayramdan önceki hafta açıkladık, ilçe başkanlarımızı bu hafta sonuna kadar açıklayacağız. Adli Tatil bitmeden tüm örgütlerimiz şekillenmiş olacak. Şu ana kadar Genel Merkez olarak dört kongre geçirdik, delegemiz olmadığı için oy bile kullanamadık. İl Kongrelerini halen yapamamış bir iliz. Önümüzdeki hafta Genel Merkezimiz ile görüşmek için Ankara’ya gideceğim. Olabilecek en yakın tarihi alarak kongrelerimizi yapacağız. Parti içerisindeki ilk hedefimiz, kongrelerini tamamlamış bir konumuna geçmek olacak.” Şeklinde konuştu.

 “HERKESİN OYUNA TALİBİZ”

Hocaoğlu, “Seçmen bizleri vatansever, ulusalcı, merkezde olarak değerlendiriyor. Anketlere göre seçmen profilinde eğitim düzeyin en yüksek olan parti, İyi Partidir. İyi Parti’nin kuruluşundan bu yana bir beklentisi olmayanlar, hükümet ile çıkar ilişkisi bulunmayanlar partimize geldiler. İyi Parti, çocuklarının geleceğini ve ülkenin selametini düşünen insanların topluluğu olduğu için bizler rahatız.  Gaziantep’te de Türkiye’de seçmen profili yapmıyoruz. Türkiye’yi bölmeyecek, parçalamayacak tüm seçmenler kapımız açık. Herkesin oyuna talibiz, onu için biz birinci parti olacağız. Gaziantep için iyi olan her şeyin yanında olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de bunu söyledim” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.