Hava Durumu

CHP, 98 yaşında…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşunun 98.yıldönümü dolayısıyla CHP Gaziantep İl Teşkilatı tarafından bugün kutlama töreni düzenlenecek. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek etkinlik ile Atatürk Anıtına çelenk konulacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP, 98 yaşında…

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 98’inci kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. CHP Gaziantep Milletvekilleri Op. Dr. Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşunun 98.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya mesajında, “Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim vardır; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi”dir dediği, Kuvayı Milliye Ruhu ile kurtuluştan kurtuluşa giden yolun anahtarı; Laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin teminatı Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 98. yılı kutlu olsun. Cumhuriyetin ulu çınarı, ATA'mızın mirası Cumhuriyet Halk Partimizin 98. yaşını bugün olduğu gibi her zaman gururla kutlayacağız. Lâik, demokratik, çağdaş ve aydınlık Türkiye’nin kurucusu, büyük devrimci, büyük devlet adamı ebedi liderimizin değerlerine sahip çıkmak sadece Cumhuriyet Halk Partisinin değil tüm yurttaşların asli görevidir.” 

“BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olan sizlerle, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyen Cumhuriyet Halk Partisinin tarihi misyonu olan özgürlük, demokrasi, adalet, devrim ve direniş mücadelesi dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu olan Atamız bundan yüzyıl önce saltanata son vererek bizlere layık, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini armağan etmesi, ve cumhuriyetin meyvesi olan Cumhuriyet Halk Partisini 7’den 70’e bu millete emanet etmesi, Hepimizin omuzlarına tarihi bir misyon yüklemektedir!  Bizlerde bugün onun emanetlerine, değerlerine hep birlikte sahip çıkacağız!”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“UMUDUN ADI; CHP”

Kaplan, yayınladığı mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan partimiz hakkın, hukukun, adaletin ve umudun adıdır. “Bugün 9 Eylül, İzmir’in kurtuluşu ve partimizin kuruluşunun yıl dönümü. Umudun ve bağımsızlığın adı Cumhuriyet Halk Partisi bugün 98 yaşında. Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyerek partimizin Cumhuriyetimiz için ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur. Cumhuriyet Halk Partisi; hak, hukuk ve adaletten vazgeçmeyenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu topraklarda yalana, talana, peşkeşe boyun eğmeyenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, “aynı gemideyiz” deyip ceplerini dolduranların değil; eşit ve adil bir şekilde yaşamak isteyenlerin partisidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.