Hava Durumu

Cezalardan bıkmadık!

Koronavirüs (Covid-19) Salgınına karşı maske ve mesafe konusunda denetimler devam ediyor. Salgının başladığı ilk günden bu yana maske ve mesafe kurallarına en az uyulan il olan Gaziantep’te, her gün binlerce kişiye ceza kesiliyor. Eylül ayının ilk 9 gününde 8 bin 867 kişi hakkında işlem yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2020 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Cezalardan bıkmadık!

Türkiye’de Koronavirüs Salgını etkisini sürdürüyor. Vaka sayılarının bir dönem Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğu Gaziantep’te maske ve mesafe kurallarına yeterince uyulmaması ile birlikte vaka sayıları artmıştı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyum ile birlikte Eylül ayında vaka sayıları geriler iken, kent genelinde kurallara uymayan kişilere kesilen cezalar pes dedirtiyor.

UZMANLAR UYARIYOR!

Uzmanlar tarafından riskli dönem olarak adlandırılan Ekim ayında vaka sayılarının tırmanışından endişe duyuluyor. Salgının başladığı Mart ayından bu yana tedbirlere en az uyum gösterilen il olan Gaziantep’te, maske ve mesafe kurallarına uymayan kişilere kesilen cezalar dudak uçuklatıyor.

CEZALARDA CAYDIRMIYOR!

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla, maske ve mesafe kurallarına uymayan kişilere 3 bin 150 TL cezai işlem uygulanıyor. Kentte Ekim ayının gelmesi ile birlikte tedbirlere daha fazla uyulması noktasında uyarılar yapılırken, halen kurallara uymadığı gerekçesiyle binlerce kişi hakkında cezai işlem uygulanıyor.

ÇALIŞMALAR YETERSİZ!

Ekim ayının 9 günlük sürecinde 8 bin 867 kişiye maske ve mesafe kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi. Söz konusu durumun ortadan kalkması için bilinçlendirme çalışmaları yapılması bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.