Hava Durumu

Cezada Birinci, Vakada Dördüncü…

Gaziantep’te Arefe Günü ve Kurban Bayramı’nı kapsayan 29 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında yapılan sosyal mesafe ve maske denetimlerinde 12 bin 319 kişiye ceza kesildi. Son günlerde Koronavirüs vaka sayılarına iişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni hasta ve ağır hasta sayısının en fazla arttığı illerden bir inin de Gaziantep olduğunu açıkladı. Kentte uygulanan cezai işlemler ve Bakan Koca’nın açıklamaları dikkate alındığında Gaziantep, cezada birinci, vaka artışında ise dördüncü sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2020 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2020 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Cezada Birinci, Vakada Dördüncü…

Türkiye’de Koronavirüs Salgını ile mücadele devam ediyor. 1 Haziran tarihinde başlayan yeni normal ile birlikte tedbirler gevşetilirken, Mayıs ayında önemli ölçüde azalan vaka ve ağır hasta sayıları yeniden artış gösterdi. Sonbahar aylarının da yaklaşması ile birlikte ortaya çıkan tablo, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son açıklamalara da yansıdır. 33 günün ardından vaka sayılarının yeniden arttığını belirten Bakan Koca, yaşanan duruma karşı tedbire ihtiyaç olduğunu söyledi.

YENİ VAKA VE AĞIR HASTA SAYILARI ARTTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde yeni vaka ve ağır hasta sayılarının artış gösterdiğini söyledi. Yeni hasta sayısının ve ağır hasta sayısının en fazla arttığı illeri de açıklayan Bakan koca, aralarında Gaziantep’in de  yer aldığı illere dikkat çekti.

VAKA SAYISI ARTTI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tedbire ihtiyaç var: Günlük yeni hasta sayımız 1.000 sınırında. Bu sayının altına inmek için 33 gün süren bir çabamız olmuştu. Yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu iller: Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Konya. 36 ilimizde ise 3 gündür yeni ağır hastamız olmadı.”

GAZİANTEP 4.SIRADA…

Ağır hasta sayısının arttığı illeri açıklayan Bakan Koca, “Son üç günde ağır hasta sayısı en çok artan şehirler: İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır. 27 şehirde ise son üç günde yeni ağır hastamız olmadı. Zatürreli hasta oranımızda düşüş, yeni tanı konan hasta sayımızda artış eğilimi var” diye konuştu.

CEZALARA DOYMUYORUZ!

Koronavirüs Tedbirlerine en az uyulan kent olan Gaziantep’te her gün binlerce kişi hakkında işlem yapılıyor.  Gaziantep’te Arefe Günü ve Kurban Bayramı’nı kapsayan  29 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında yapılan sosyal mesafe ve maske denetimlerinde 12 bin 319 kişiye ceza kesildi. Kent genelinde uygulanan cezai işlemler, Gaziantep’te koronavirüs tedbirlerine uyulmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

GAZİANTEP ÖZELİNDE ÖNLEMLER ALINMALI!

Gaziantep’te tedbirlere yeterince uyulmaması, vaka ve yoğun bakım hasta sayılarının artmaya devam etmesi endişe verici. Kente yönelik uyarılarda bulunan uzmanlar, Gaziantep özelinde tedbirlerin alınması gerektiğini bir kez daha gündeme taşıdılar.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.