Hava Durumu

“Çevre Bilincini Oluşturmaya Çalışıyoruz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak için Şehit Mesut Yaşar Ortaokulu öğrencilerine yeşil düdük dağıtarak onlarla birlikte mahallelerde çöp topladı. Düzenlenen programa Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke ve meclis üyeleri katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Çevre Bilincini Oluşturmaya Çalışıyoruz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak için Şehit Mesut Yaşar Ortaokulu öğrencilerine yeşil düdük dağıtarak onlarla birlikte mahallelerde çöp topladı.  Düzenlenen programa Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke ve meclis üyeleri katıldı.

ÖĞRENCİLERDEN BARIŞ PINARI HAREKATI’NA DESTEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ziyaret ettiği Şehit Mesut Yaşar Ortaokulu öğrencileri Barış Pınarı Harekatına Türk Bayraklı destek vererek, Mehmetçiklerimize selam gönderdiler. Programda ayrıca Fatmanur Sarı isimli öğrenci Gurur Duy Arkadaş şiirinde Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatın’dan bahsederek vatan ve millet sevgisine vurgu yaptı.

"ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTMALIYIZ"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliğinin önemine dikkat çekerek, “Çevre bilinci gerçekten çok önemli. Dünya’nın en güzel yeri olan ülkemizin toprakları üzerinde yaşıyoruz. Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bizden sonraki nesillere çok daha güzel bir çevre bırakmamız gerekiyor. Bununda yolu kirletmemekten geçiyor. Yerlere çöp atmaz, çevreyi kirletmezsek ve yeşili korursak çok daha güzel bir ülkeye ve dünyaya sahip olabiliriz. Yollara çıktığım zaman çok üzülüyorum. Bazı kişilerin ellerindeki çöpleri yollara atıyorlar. Özellikle yerlerden en çok sigara izmariti topluyoruz. Ancak ben sizlere güveniyorum sizlerin sayesinde Beydilli Mahallemiz kirletilmeyecek ve pırıl pırıl olacak. Yeni bir kampanya başlatıyoruz hangi mahallemiz ve okulumuz daha temiz ise onların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında öncelik tanıyacağız” diye konuştu.

ÇEVRE BİLİNCİNİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, çevre bilinci oluşturmak adına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun önemli projeler ürettiğine dikkat çekerek, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerimizle, gençlerimizle ve çocuklarımızla birlikte sahaya inerek temiz bir çevre bilinci oluşturmaya çalışıyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte her hafta bir okulu ziyaret ederek gençlerimizle birlikte çevre bilincini oluşturabilmek adına sokaklara çıkıyoruz. Yerlere atılan çöpleri toplayarak geri dönüşüme kazandırıyoruz. Başkanımız bu açıdan Şahinbey için büyük bir şans çünkü okullarımızın ne ihtiyacı olsa bizi geri çevirmiyor” dedi.

SIFIR ATIK PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ

Şehit Mesut Yaşar Ortaokulu Müdürü Sinan Karabenli, sıfır atık projesiyle ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek,  “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu sıfır atık projesiyle ilgili bizde okulumuzda çeşitli çalışmalar yaptık. Derslerimizde bu konuya yer verdik ve sınıflarımızdan başlayarak ailelerimizin içerisinde bir köprü oluşturmaya çalıştık. Bu anlamda üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Bu anlamda bizlere destek veren öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.