Hava Durumu

Çarşıda işler kesat…

Kış aylarının gelmesi ile birlikte Gaziantep’te kış durgunluğu başladı. Yöresel ürünlerin satıldığı Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve Gaziler Caddesi’nde havaların soğuması ile birlikte esnaf satış yapamazken, Nisan ayı itibariyle hareketliliğin yeniden başlaması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2020 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2020 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Çarşıda işler kesat…

 

Kış aylarının gelmesi ile birlikte Gaziantep’te kış durgunluğu başladı.  Yöresel ürünlerin satıldığı Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve Gaziler Caddesi’nde havaların soğuması ile birlikte esnaf satış yapamazken, Nisan ayı itibariyle hareketliliğin yeniden başlaması bekleniyor.

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’in turizm potansiyeli her geçen yıl artıyor. Bünyesinde bulundurduğu onlarca müzesi, kültürel tarihi dokusuyla adından söz ettiren kente yönelik sürdürülen projeler ile turizm gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Kentte bahar aylarında başlayan turizm sezonu yaz aylarında ve kış aylarında yerini durgunluğa bırakıyor. 2019 yazında yoğun bir turist potansiyeli yakalanan kentte, bu potansiyelin daha da artırılması, her mevsim turizmin canlı olması için çalışmalar sürdürülüyor. 

SOĞUK HAVALAR NEDENİYLE TURLAR SONA ERDİ

Bahar aylarında başlayan turizm sezonu özellikle kış aylarında sona eriyor. Havanın iyi olduğu zaman dilimlerinde zaman zaman turist kafileleri gelirken, soğuk dönemlerde turlar bıçak gibi kesiliyor. Kentin en büyük yöresel çarşılarından olan Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve Gaziler Caddesi’nde kışın iyiden iyiye hissettirmesiyle durgunluk başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.