Hava Durumu

Cam Teras için üçüncü ihale…

Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV), Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteği ile yürütülen, Türkiye’nin en büyük cam teras projesi olan Rumkale Cam Teras Projesi için 11 Eylül Cuma günü ihale yapılacağı duyurulmuştu. Söz konusu ihaleye katılım olmaması nedeniyle 25 Eylül Cuma günü yeniden ihale çıkıldı ancak yine ihaleye katılan olmaması nedeniyle 14 Aralık Pazartesi Günü açık ihale usulü ile üçüncü kez ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2020 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Cam Teras için üçüncü ihale…

Türkiye’nin en büyük Cam Terası olma özelliğini taşıyacak olan “Rumkale Cam Teras Projesi” için çalışmaları devam ediyor. 25 Eylül günü Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV Toplantı salonunda açık eksiltme usulü ile yapılması beklenen ihaleye katılım sağlanmaması nedeniyle ihalenin yapılmadığı öğrenildi.

14 Aralık Pazartesi Günü Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı İhale Salonunda  “Rumkale Cam Teras Projesi” için 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19' uncu maddesine göre açık ihale usulü ile üçüncü kez ihale yapılacak.

CAM TERAS PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

İhaleye ilişkin Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Gaziantep’i Geliştirme Vakfı olarak Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi desteği ile yürüttüğümüz; Rumkale Ören yerinin gelecek kuşaklara aktarılması, cazibesinin ve turizm potansiyellerinin arttırılması, bölgenin doğal, coğrafi, iklim ve peyzaj niteliklerinin daha da ön plana çıkarılması, bölgenin turizm altyapısının çeşitlendirilerek bölgede geçirilen sürenin arttırılması ile hem arkeolojik değerlere sahip hem de doğal bir güzelliğe sahip olan alanın dünyaca tanınması, keşfedilmesi amacı ile Vakıf senedi amaçları doğrultusunda ve alınan yönetim kurulu kararı gereğince “Rumkale Cam Teras Projesi” hayata geçirilecektir.”

ÇEVRE HALKININ KALKINMASI HEDEFLENİYOR

“Gaziantep ili Yavuzeli ilçesi Kasaba Mahallesi sınırlarında yapımı tamamlanan Rumkale Kıyı ve Çevre düzenleme işinin projesi Gaziantep Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 2018 yılında onaylanmıştır, Proje ile alanda izinsiz ve dokuyla uyumsuz tüm uygulamalar kaldırılıp, turizm altyapısı güçlü bir sahil ve peyzaj düzenlemesi ile projenin uygulaması amaçlanmıştır. Rumkale’yi görmek için alana gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin sağlıklı ortamda teknelerle dolaşımı, yeme–içme, otopark ve WC ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.

Yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde ve vakfın amaçları doğrultusunda Ticaret, Turizm ve Rekreasyon Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği yapılarak Cam Teras uygulamasının hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Hazırlanan bu plan değişikliği ile Rumkale Ören yerini ziyarete gelen tüm kullanıcılara yönelik hizmet vermesi ile çevre ilçeler ve kasaba halkının kalkınma amaçlı yapmış ve üretmiş olduğu el ürünlerinin ve malzemelerinin satışı için tek katlı dükkânlar, gelen ziyaretçiler için otopark ve peyzaj alanları yer almaktadır.”

ÜÇÜNCÜ KEZ İHALE YAPILACAK

“Rumkale'nin kuzey karşı yamacında, yerden(sahil kotundan) yaklaşık 100 metre yukarıda eşsiz bir bakış açısı yakalayarak tamamen kendine özgü bir manzara ve perspektif ilişkisi sağlayacak özelliktedir. Dünyada ve ülkemizde de son dönem de turizm çeşitliliklerinden birisi olan cam teras ile hem adrenalin tutkunlarının hem de günümüzün en önemli haber alma yöntemlerinden sosyal medya kullanıcılarının fotoğraf paylaşımları ile çok kısa zamanda tüm dünyanın haberdar olmasını sağlayacağı düşünülmektedir.

Proje; 327 m² Cam teras alanı, 225 m² tek katlı Restoran, Bilet Satış Gişesi, 7 Adet 25 m² büyüklüğünde Yöresel ürün satış Üniteleri, 60 binek araç, 9 adet Otobüs ve Minibüs olmak üzere 69 araç kapasiteli otopark, Mescit ve Peyzaj düzenlemesini içermektedir. Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Rumkale Cam Teras Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19' uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir” ifadeleri yer aldı.

Daha önce Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleye çıkılması nedeniyle ihalelere katılım sağlanmadığı iddia edildi.

14 Aralık tarihinde yapılacak ihalenin ardından 150 gün içerisinde projenin tamamlanması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.