Hava Durumu

Çalışanlar onore edilmeli…

Koronavirüs (Covid-19) salgını sosyo-ekonomik hayatı olumsuz etkiledi. Salgın süresince çalışmaya devam eden PTT, Kargo, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Jandarma ve Emniyet güçlerinin büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirten Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, çalışanların onore edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Çalışanlar onore edilmeli…

 

Koronavirüs (Covid-19) salgını sosyo-ekonomik hayatı olumsuz etkiledi. Salgın süresince çalışmaya devam eden PTT, Kargo, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Jandarma ve Emniyet güçlerinin büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirten Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, çalışanların onore edilmesi gerektiğini söyledi.

Corona virüs salgını nedeniyle hastaların ve hayatını kaybedenlerin sayısı günden güne artarken, dünyanın her yerinden sağlık çalışanları ellerini taşın altına koyup canları pahasına hastalıkla mücadele ediyor. Sadece sağlık çalışanları değil Covid-19 pandemisi nedeniyle evinde kalan 65 yaş üstü ile ihtiyaç sahiplerin ihtiyaçlarını gidermek için ciddi risk altında görev yapan Emniyet ve Jandarma, SYDV, İŞKUR, PTT ve KARGO gibi kurumların çalışanları da var. Coronavirüsle mücadelede ön sırada yer alan kurumlarda canla başla çalışanların valilik tarafından onure edilmesi gerektiğini belirten Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi M. Akif Sarıca, “Başta sağlık çalışanları olmak üzere Bu kurumlarda çalışanların hepsi mesai mefhumu gözetmeden fedakarca çalışıyorlar. Bu kurumlarda çalışanların yaptıkları fedakarca mücadeleden dolayı valilik tarafından takdir ve onure edilmesi gerekiyor” dedi.

VALİLİK TARAFINDAN ONURE EDİLMELERİ GEREKİYOR

Corona virüs salgını nedeniyle hastaların ve hayatını kaybedenlerin sayısı günden güne artarken, dünyanın her yerinden sağlık çalışanları ellerini taşın altına koyup canları pahasına hastalıkla mücadele ediyor. Sadece sağlık çalışanları değil Covid-19 pandemisi nedeniyle evinde kalan 65 yaş üstü ile ihtiyaç sahiplerin ihtiyaçlarını gidermek için ciddi risk altında görev yapan Emniyet ve Jandarma SYDV, İŞKUR, PTT ve KARGO gibi kurumların çalışanları da var. Coronavirüsle mücadelede ön sırada yer alan sağlık çalışanların yanı sıra Emniyet ve Jandarma, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), İŞKUR, PTT ve KARGO gibi kurumlarda canla başla çalışanların onure edilmesi gerektiğini belirten Sarıca,  “Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de yeni yeni tip corona virüsle (Kovid-19) ile mücadelede canlarını ortaya koyarak canla başla mücadele eden hatta şehit veren kurumlar var. Bu kurumlarda çalışanların hepsi mesai mefhumu gözetmeden fedakarca çalışıyorlar. Bu kurumlarda çalışanların yaptıkları fedakarca çalışmalardan dolayı valilik tarafından takdir ve onure edilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

 İŞKUR YÖNETİCİLERİ VE ÇALIŞANLARINI TEBRİK EDİYORUM

Sarıca, “Kısa çalışma ödeneği, ücret desteği uygulaması ve işsizlik başvuruları sonuçları vatandaşa yansımış, mübarek Ramazan ayında devletin bu desteği İŞKUR çalışanlarının fedakârca çalışmaları sonucunda kısa sürede ve zor şartlarda vatandaşa hizmet etmeyi seferberlik mücadelesi anlayışıyla, esnek çalışma modeli ile kısa sürede tamamlanmıştır. Bu kurumun yöneticisini ve çalışanlarını alkışlıyorum. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.