Hava Durumu

Büyükşehir, esnafın yanında…

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Birleşim Toplantısında esnafa destek verilmesi konusu gündeme geldi. Söz konusu karar ile Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan esnafa üç ay süre ile yüzde 50 kira indirimi kararı alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Büyükşehir, esnafın yanında…

Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın 2’inci Bileşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlığında Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Mecliste, pandemi döneminde zor günler geçiren esnaf için destek kararı alındı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi kiracısı olup hangi işi yaptığına bakılmaksızın Ocak, Şubat ve Mart aylarında yüzde 50 kira indirimine gidildi. Ayrıca pandeminin ilk gününden bu yana Büyükşehir Belediyesi kiracısı olup, korona virüse karşı verilen ulusal mücadele kapsamında yayınlanan genelgeler doğrultusunda alınan tedbirler sonucunda kapanan işyerlerinin sözleşmeleri kapalı olduğu süre kadar uzatılması kararlaştırıldı.

SÖZLEŞME SÜRESİ DE UZATILDI

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, esnafların mağduriyeti giderilmesi için daha öncesinde de benzeri kararlar alındığının hatırlatarak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapatılmasa dahi kurum kiracısı olan işyerlerinde kira indirimi yapma yetkisini verdi. Bu kapsamda tüm kiracılardan hangi işi yaptığına bakmaksızın yüzde 50 indirim yapılacak. Kapalı olan iş yerlerinin sözleşmelerinin kapalı olduğu süre kadar uzayacak” diye konuştu.

“ESNAFA 1500 TL DESTEK VERİLECEK”

Gündemin birinci maddesinde yer alan koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerleri kapatılan esnafa verilecek olan destek ile ilgili bilgi veren Toprak, “Genelgeler kapsamında kapanma söz konusu olan bütün esnaflarımıza müracaatları halinde bin 500 lira nakdi yardım yapılacak. Taşra ilçeler de dahil olmak üzere şu anda kapalı olanlar ve ilerde genelgeler kapsamında kapanacak bütün iş yerlerimize bir defaya mahsus bin 500 lira verilecek.  Sadece vergi levhasıyla veya iş yeri açma belgesiyle belediyeye gelip müracaatta bulunacaklar. Mümkün olduğu kadarıyla kolaylaştırıyoruz” dedi.

Madde oy birliğiyle kabul edildi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.