Hava Durumu

Bunun adı fırsatçılık…

Hükümet tarafından alınan karar doğrultusunda 4 kamu bankası konut kredisinde faiz oranlarını sıfır konutlar için yüzde 0,64'e, ikinci el konutlar için ise yüzde 0,74'e indirdi. 180 ay vade ve bir yıl ödemesiz olarak vatandaşlara sunulacak olan konut kredisi oranlarının duyurulmasının ardından konut fiyatları büyük oranda arttı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2020 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2020 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bunun adı fırsatçılık…

Türkiye'de Koronavirüs Salgını nedeniyle ekonomik hayat büyük oranda zarar gördü. Yaşanan duruma karşı hükümet tarafından önlem paketleri hazırlanırken, 4 kamu bankası tarafından alınan karar ile kredi faiz oranlarında indirime gidildi.Karar doğrultusunda, sıfır konutlar için yüzde 0,64, ikinci el konutlar için ise kredi oranları yüzde 0,74'e indirildi.

FİYAT ARTIŞLARI PES DEDİRTTİ

Daha önce 320 bin TL dolaylarında satılan 3+1 konutlarda fiyatlar artış göstererek 400 bin TL'ye yükseldi.2+1 konutlarda da fiyatlar büyük oranda arttı.

EV SAHİBİ OLMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR DURUMA İTİRAZ ETTİ

Karataş Bölgesi'nde 2+1 konutların fiyatları 200 bin TL dolaylarında iken 300 bin TL'ye kadar ulaştı. Yaşanan durum karşısında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşarken konut fiyatları noktasında denetimler yapılması bekleniyor.

EV SAHİBİ OLMAK HAYAL OLDU

Kamu bankaları tarafından sunulan konut kredisinden faydalanmak isteyen vatandaşlar,sorun yaşadı. Gaziantepli vatandaşlar, kredi faizlerinin düşmesini fırsat bilen ev sahiplerinin fahiş oranda konut fiyatlarına zam yaptıklarını, bu durumun ise önlenmesi gerektiğini belirttiler.

 

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.