Hava Durumu

“Bulaşma riski artıyor!”

Gaziantep’te artan koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Valilik tarafından yapılan açıklama ile cenazelere 15 kişiden fazla katılım sağlanmaması gerektiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2020 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Bulaşma riski artıyor!”

Cenaze defin işlemleri sırasında mezarlık idari binaları önünde ve defin işlemleri sırasında oluşan kalabalıklar, salgın riskinin artmasına neden oluyor. Salgın riskinin azaltılması için Gaziantep Valiliği harekete geçti.

15 KİŞİYE SINIRLANDIRILACAK

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Cenazelerini defnetmek isteyen vatandaşların mezarlık idari binaları önünde ve defin esnasında oluşturduğu kalabalıkların koronavirüs bulaşma riskini ciddi derecede artırmaktadır.

Yeni vakaların oluşumuna zemin hazırlamamak açısında cenaze işlemlerine ve törenlerine merhumun birinci derece 15 yakınından fazla katılım sağlanmaması önem arz etmektedir.

Yakınlarınızın ve sevdiklerinizin sağlığı için kurallara uyalım” ifadeleri yer aldı.

VALİ GÜL’DEN UYARI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Salgın sürecinde kalabalıklar büyük risk taşıdığı için zorunlu kısıtlamalara gidilmektedir. Ölüm sebebinin covid-19 olup olmadığına bakmadan, cenazelerin 15 yakın akrabayla sınırlanması büyük önem taşımaktadır. Lütfen taziyelerimizi telefonla bildirip kimsenin hakkına girmeyelim” ifadelerini kullandı.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.