Hava Durumu

BU ZULÜM BİTECEK Mİ?

Koronavirüs Salgınının etkisini artırdığı şu günlerde, sağlıkta şiddet olayları da bitmiyor. Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Covid-19 hastasının hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakınları, sağlık çalışanlarını darp etmeye çalıştı. Olayda 4 polis yaralandı, 5 kişi ise gözaltına alındı. Hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırısı, Türkiye’de yıllardır tartışılan Sağlıkta Şiddet Yasası’nı bir kez daha gündeme taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2020 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2020 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
BU ZULÜM BİTECEK Mİ?

Son yıllarda sağlıkta şiddet olayları ile sıkça anılan Gaziantep’te, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan olay pes dedirtti. Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde Covid-19 tedavisi gören Halik K. isimli hasta, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hastanın hayatını kaybetmesi üzerine öfkesine hakim olamayan ve olayda hastanenin ihmalinin bulunduğunu iddia eden yakınları hastaneye akın etti.

ACİL SERVİSİN CAMLARI KIRILDI

Hastaneye gelen hayatını kaybeden hastanın yakınları, sağlık çalışanlarına saldırmaya kalkarak acil servisin camlarını kırdı. Yaşanan olayın ardından ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, taşkınlık çıkaran gruba müdahale etti. Bu esnada 4 polis hafif şekilde yaralanırken 5 şüpheli gözaltına alındı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YAPILAN BU ZULÜM NEDİR?”

Sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan olaya tepki gösteren Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, sağlık çalışanlarına yapılan saldırının zulüm olduğunu belirtti. Yılmazkaya, “Yoğun bakım kapılarını zorlayarak içerdeki doktor ve hemşirelere saldıran bu zorbaları tarif edecek kelime bulamıyorum! Nedir bu sağlıkçıların sizden çektiği? Hepimizin sağlığı için mücadele veren, kendi çocuklarını bile haftalarca görmeyen sağlık emekçilerimize yapılan bu zulüm nedir?” diye sordu.

TABİPLER ODASI’NDAN KINAMA

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’ndan olaya ilişkin yapılan açıklamada, “Üzgünüz ve kırgınız! Şehitkamil Devlet Hastanesi yoğun bakımda yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik üstelik kamu malının da ciddi zararı ile sonuçlanan saldırıyı kınıyor ve sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz” ifadeleri yer aldı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.