Hava Durumu

“Bu tabloda katkımız büyük!”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan verilerde günlük vaka sayısı, ölüm oranı, yoğun bakım hasta ve entübe hasta sayısında artış yaşandığını açıkladı. Söz konusu tabloyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu tabloya katkımız büyük” diyerek, kent ile ilgili son haftalarda sıkça gündeme gelen “vaka sayısı artıyor” söylemini doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2020 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2020 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Bu tabloda katkımız büyük!”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan verilerde günlük vaka sayısı, ölüm oranı, yoğun bakım hasta ve entübe hasta sayısında artış yaşandığını açıkladı. Söz konusu tabloyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Gaziantep Valisi Davut Gül,  “Bu tabloya katkımız büyük” diyerek, kent ile ilgili son haftalarda sıkça gündeme gelen “vaka sayısı artıyor” söylemini doğruladı.

Türkiye’de Koronavirüs (Covid-19) Salgını ile mücadele devam ediyor. Mart ayında başlayan ve Mayıs ayı itibariyle olağanüstü çabalar sonunda büyük oranda kontrol altına alınan vaka sayısı, 1 Haziran’da başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte yeniden artmaya başladı. 31 Mayıs itibariyle 839'a düşen vaka sayısı 13 Haziran tarihinde 1459'a yükseldi. 8 Haziran tarihinde iyileşen hasta sayısı 3 bin 411'e  yükselerek zirve noktasına ulaşırken, 13 Haziran tarihinde ise iyileşen hasta sayısı uzun bir zaman sonra vaka sayısının altına düştü. İyileşen hasta sayısı 984 olarak gerçekleşti.

YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE HASTA SAYISI ARTTI

Vakalara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Düne kıyasla vaka sayımız 30, yoğun bakım hasta sayımız 5, entübe hasta sayımız 1 artış gösterdi. ARTIŞLAR BELLİ BÖLGELERDE YOĞUNLAŞIYOR. Rehavet mi, mücadele mi? Maske + mesafe kuralına hep birlikte uyarsak, yayılımı kontrol altına alabiliriz. Güç bizde” ifadelerini kullandı.

42 İLDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI

Açıklamalarını sürdüren Bakan Koca, vakaların arttığı, artış eğiliminde bulunan illerde maskesiz dolaşmanın yasaklandığını da duyurdu. Bakan Koca, “Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz” dedi.

Bakan Koca tarafından açıklanan iller arasında Gaziantep’in de yer aldığı görüldü.

VALİ GÜL’DEN ÇARPICI AÇIKLAMA

Bakan Koca tarafından kamuoyu ile paylaşılan Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Gaziantep Valisi Davut Gül, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamada bulunan Vali Gül, “Bu tabloda katkımız büyük… Aşı bulunana kadar; sizi, sizden daha iyi koruyacak bir yöntem yok! Lütfen, kendimizi, sevdiklerimizi, şehrimizi, ülkemizi düşünerek kurallara uyalım” dedi.

TEDBİRLER ARTIRILACAK MI?

Vali Gül’ün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama, Gaziantep’te uzun süredir tartışma konusu olan vaka sayılarındaki artış yaşandığına dair iddiaları doğrular nitelikte oldu. Önümüzdeki süreçte Gaziantep’te meydana gelen vaka artışları nedeniyle gevşetilen tedbirlerin daha da sıkılaştırılması bekleniyor.

 A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.