Hava Durumu

“Bu olay son olsun”

Sağlıkta artarak devam eden şiddet olayları sağlık çalışanlarını tedirgin ediyor. Geçtiğimiz gün 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde görevli Doktor Kutlay Kandemir’in kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğraması nedeniyle bir basın açıklaması düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Bu olay son olsun”

25 Aralık Devlet Hastanesi’nde görev yapan Doktor Kutlay Kandemir, kimliği belirsiz bir şahsın bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Kandemir, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken saldırganı yakalama çalışmaları sürüyor. Yaşanan Sağlıkta Şiddet olayları nedeniyle 25 Aralık Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasında MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Sağlık İl Müdürü Serdar Sarıfakı, 25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin Türk ve sağlık çalışanları katıldı.

25 Aralık Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Cengiz Muhtar, “Bugün burada Doktor Kutlay Kandemir arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıyı protesto etmek için bir araya geldik. Bu saldırılar ne yazık ki 2012 yılında meydana gelmeye başladı. Doktor Ersin Arslan’ın katledilmesinin üzerinde 7 yıl süre geçti ancak halen hafızalarımızda canlılığını koruyor. Şiddetin sona ermesi konusunda temenni edilen mesajlar var. Ben şiddetin sona ermesi konusunda karamsarım. Yaşanan bu olay ne ilk ne de son. Savaş zamanlarında bile dokunulmaz olan hekimler ve hastaneler, günümüzde hedef alınıp saldırılıyor ya da öldürülüyorlar. Burada iş TBMM’de özellikle hekim arkadaşlarımıza düşüyor. Geçenlerde çok güzel bir yasa çıkarıldı, Futbolda Şiddeti Önleme Yasası adı verilen yasa için günlerce mesai harcadılar. Artık acilen Sağlıkta Şiddet Yasasının çıkarılması gerekiyor. Hazırlanacak bu yasaların emredici hükümlerle hazırlanması ve hiçbir açık hükümlerin bulunmaması gerekiyor. Şiddetin sonu gelmiyor, tekerrür etmeyeceğinin bir garantisi yok. Bu olayın son saldırı olarak kalmasını temenni ediyorum. Saldırganın yakalanarak, en ağır cezayı almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDET ETRAFIMIZI KUŞATMAYA BAŞLADI”

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, “Değerli meslektaşımız Kutlay Kandemir’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yalnızca hekim arkadaşımıza değil, tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Öyle bir atmosferde yaşıyoruz ki sözlü veya fiili saldırıya uğramamış bir tek sağlık çalışanı bulunmuyor. Gaziantep bu konuda daha acı,  Doktor Ersin Arslan’ı şehit verdik. İnşallah bu son olur. Herkese düşen görevler var. Eğitimden tutunda, yasal düzenlemeye kadar yapılması gerekenler var. Her şeyden önce insan olduğumuzu unutmamız gerekiyor. Cenabı Allah’ın şifa sıfatıyla şifa veren ellerin bu eller olduğunun unutulmaması gerekiyor. Bu ellere uzanan çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Sağlık alanında olduğu gibi her alanda şiddet etrafımızı kuşatmaya başladı. Tepkiler yerini bulur” diye konuştu.

Açıklamaların ardından grup sessizce dağıldı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.