Hava Durumu

Bu kış zor geçecek…

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Koronavirüs Salgınına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vaka sayılarına ilişkin şeffaf bilgi paylaşımı yapılmadığını söyleyen Tarla, “Hal böyle olunca biz de hekimlerimizden, sağlık çalışanlarımızdan ve saha çalışmalarımızdan bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz. Şeffaf olmadığımız müddetçe öngörümüz hep karanlık oluyor. Ekimden sonra enflüanza dönemi başlayacak. Her gün vakalar artıyor, yoğun bakımda yatan hasta sayımız da artıyor. Bu yüzden kışı çok iç açıcı değerlendiremiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2020 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2020 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bu kış zor geçecek…

Koronavirüs Salgınının etkileri devam ediyor. Gaziantep’te de etkisini sürdüren salgına ilişkin ortaya konulan bilgiler, vaka sayılarının azaldığı yönünde. Öte yandan Ekim ayı ile birlikte vaka sayılarının daha da yükselmesi, grip salgını ile birlikte koronavirüs şüphesiyle hastanelere olan başvuruların daha da artacağı değerlendiriliyor.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Gaziantep’te Koronavirüs Salgınının etkilerinin devam ettiğini anlattı. Tarla,  “Gaziantep pandemide Temmuz ayında vaka sayıları oldukça yüksekti. Covid-19 için ayrılan servislerimiz ve yoğun bakımlarımız doluydu. Ağustos ve Eylül ortalarında yoğun bakım doluluk oranımız yüksek seyrediyor ancak servislerimizde durumlar biraz daha rahatladığını söyleyebiliriz.”

“VAKALAR ARTIYOR”

“Tabip Odası olarak, vaka sayılarına ilişkin sağlıklı veriye ulaşamıyoruz” diyen Tarla, “Hal böyle olunca biz de hekimlerimizden, sağlık çalışanlarımızdan ve saha çalışmalarımızdan bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz. Şeffaf olmadığımız müddetçe öngörümüz hep karanlık oluyor. Çünkü bilimsel bilgiyi bilmiyoruz, geleceğimizi de göremediğimiz bir noktada çok da iyimser olamıyoruz. Ekimden sonra enflüanza dönemi başlayacak, zaten Covid-19 da devam ediyor. Her gün vakalar artıyor, yoğun bakımda yatan hasta sayımız da artıyor. Bu yüzden kışı çok iç açıcı değerlendiremiyoruz’.”

“VATANDAŞLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ”

Açıklamalarını sürdüren Tarla, ‘’Sağlık çalışanlarında ciddi bir tükenmişlik, güvensizlik ve mutsuzluk var. Tüm sağlık çalışanlarının psikolojileri yıpranmış durumda. Pandemiyle mücadele ederken devletin burada bir halk sağlığı eğitimi vermesi gerekiyor. Mevcut olan sağlık politikalarımız daha çok memnuniyet, performans üzerine kuruluydu. Pandemiyle birlikte aşının gelememesi, hekimin karar verme sürecine müdahaleler gibi durumlar pandemide arttı ve sağlıkta şiddete neden oluyor.”

“SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIYOR”

Sağlıkta şiddet olaylarında meydana gelen artışları değerlendiren Tarla, “Şehitkamil Devlet Hastanesinde 100 kişilik bir ekip yoğun bakımı bastı. Eğer o kapı kırılsaydı çok feci sonuçlar ortaya çıkacaktı. Oradaki görüşmelerimizde hekimler artık birbirlerini telefonla arayarak saldırı olduğunu ve güvenli alana çekilmeleri yönünde uyarılar yapıyorlardı. Gaziantep’teki de Ankara’daki olayın aynısıydı. Böyle pandemi döneminde, sağlık çalışanlarının ciddi şekilde etkilendiği süreçlerde şiddet de artıyor. Bunun yanı sıra iktidar partisine yakın politikacıların özellikle meslek odalarını sağlıkçıları hedef alan yaklaşımları da ne yazık ki şiddeti ve linç eylemini arttırarak devam ediyor. Bu noktada artık üzgün olmamız ya da tedirgin olmamız yetmiyor. 'Yönetemiyorsunuz tükeniyoruz' dediğimiz eylem haftasında bile görevimizin başındaydık’’ ifadelerini kullandı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.