Hava Durumu

“Bu kampanya, Gaziantep’in kampanyası”

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Kızılay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde başlatılan KURBANTEP Projesi için protokol töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Bu kampanya, Gaziantep’in kampanyası”

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Kızılay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde başlatılan KURBANTEP Projesi için protokol töreni düzenlendi.

KURBANTEP Projesinin Protokol İmza Töreni, Akkent Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Protokole, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, GAİB Başkanı Fikret Kileci, GTB Başkanı Mehmet Akıncı, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve Kızılay temsilcileri katıldı.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR”

Protokol imza törenin bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Valisi Davut Gül, “Geçen sene Kurban Antep Projesi başlatmıştık. Kurban kesenlerin, ilave kurban kestiklerinde bunu vekalet yoluyla kesmek istiyorlar. Vekalet yoluyla keserken de birçok enstrüman kullandık. Gaziantep Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak, Kızılay’ın da desteğiyle organize ettik. Kızılay, kestiği kurbanları kavurma şekline getiriyor ve 12 ay boyunca da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Biz de geçtiğimiz yıl Kızılay’ın kurbanlarını İslami usullere uygun olacak şekilde kestirdik. Kesilen kurbanlar kavurma konserveler şeklinde bize ulaştı. Bizler de kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve muhtarlarımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıttık.”

İKİNCİ KEZ DÜZENLENDİ

Sözlerini sürdüren Vali Gül, “Bu sene özelikle pandemiden dolayı vekalet yoluyla kesilmesini arzuluyoruz. Bu sebeple kampanyamızı bu yıl için de başlattık. Bu kampanya Gaziantep’in kampanyası. Bunun içerisinde Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, Kızılay, Oda ve Borsalarımızın tamamı var. İnşallah Gaziantep, birlikte iş yapma kültürünü bu projede olduğu gibi başka projelerde de sürdürür” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından KURBANTEP Protokolü İmza Töreni gerçekleştirildi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.