Hava Durumu

Bu kafayla “Sacır” temizlenir mi?

Gaziantep 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde kaydedildiği ileri sürülen görüntülerde fabrikalardan bir dereye sızan atıkların görüntüsü pes dedirtti. Görüntülerde, dereden akan suyun renginin kimyasal nedeniyle değiştiği görüldü. Videoyu kaydeden vatandaş, aynı görüntülerin 26 Mart tarihinde de yaşandığını söyledi. Görüntülerin yayılmasının ardından vatandaşlar, “ Sacır Deresi ve Nizip Çayı’nı temizlemek için milyonlar harcanıyor. Bunlar engellenmezse, nasıl temizlenecek?” yorumunu yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2020 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2020 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bu kafayla “Sacır” temizlenir mi?

 

Gaziantep 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde kaydedildiği ileri sürülen görüntülerde fabrikalardan bir dereye sızan atıkların görüntüsü pes dedirtti.  Görüntülerde, dereden akan suyun renginin kimyasal nedeniyle değiştiği görüldü. Videoyu kaydeden vatandaş, aynı görüntülerin 26 Mart tarihinde de yaşandığını söyledi. Görüntülerin yayılmasının ardından vatandaşlar, “ Sacır Deresi ve Nizip Çayı’nı temizlemek için milyonlar harcanıyor. Bunlar engellenmezse, nasıl temizlenecek?” yorumunu yaptılar.

Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri arasında yer alan Gaziantep OSB’de kaydedilen görüntüler, pes dedirtti. Bir vatandaş tarafından geçtiğimiz gün sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde Gaziantep 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunduğu ileri sürülen bir derenin suyunun kimyasallar nedeniyle kirlendiği görüldü. Fabrikalardan sızan kimyasallar nedeniyle derenin renginin tamamen değiştiğini ifade eden vatandaş, yaşanan durumun ilk olmadığını kaydetti.

İLK PAYLAŞIM 26 MART’TA YAPILDI

Sosyal medyada paylaşılan ilk video 26 Mart tarihinde kaydedildi. Bazı vatandaşlar tarafından paylaşılan videoda dereden akan suyun, kimyasal atıklar nedeniyle renginin değiştiği ve su kenarında bulunan otların tamamen kuruduğu gözlendi.

HANİ ÖNLEM ALINMIŞTI?

Geçtiğimiz gün sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de kimyasal atıklar nedeniyle dereden akan suyun renginin ikinci kez değiştiği görüldü. Videoyu paylaşan vatandaşın, yazdıkları ise dereden yaşanan durumun ilk olmadığını gözler önüne serdi. Vatandaş tarafından videonun üzerine eklenen notta, “Dereden ikinci kez kimyasal atik akıyor. Hani önlem alınmıştı?” sorusu yetkililere yöneltildi.

VATANDAŞIN SAĞLIĞI RİSK ALTINDA!

Derede kaydedilen görüntüler, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi çevresinde bulunan köylere uzanan su kaynaklarının ne kadar temiz olduğu sorusunu gündeme taşıdı. Vatandaşlar, Gaziantep OSB’den geçerek köylere ulaşan su kaynaklarının tahlil edilmesi ve olası sızıntıları bertaraf edecek çalışmaların yapılması isteğinde bulundular.

NİZİP ÇAYI NASIL KURTULACAK

Görüntüleri izleyen vatandaşlar, “Yetkililer, Sacır Deresi’ni ve Nizip Çayı’nı temizlemek için projeler açıklayıp duruyor. Temizlemek için milyonlar harcanıyor. Sonra bir sorumsuz çıkıp, bütün çalışmaları mahvediyor. Yetkililerin bu görüntülerden sonra ne yapacağını, nasıl bir açıklama yapacağını merak ediyoruz.”dediler.

4.OSB’de kaydedilen görüntülere ilişkin Gaziantep OSB Yönetimi başta olmak üzere yetkililerden açıklama bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.