Hava Durumu

Bu kadarına da pes!

Tüm dünyada korku ve paniğe neden olan Korona Virüs salgınının Türkiye’ye ulaşmasının ardından fırsatçılar harekete geçti. Tıbbi malzeme, kolonya gibi ürünler fahiş oranda artarken, Korona Virüs paniğini fırsat bilen bazı kimselerin, “Sağlık Bakanlığından geliyoruz, evinizde tarama yapacağız” bahanesiyle evlerde hırsızlık yaptıkları öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2020 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bu kadarına da pes!

Korona Virüs vakalarının Türkiye’de de görülmesi ile birlikte fırsatçılar harekete geçti. Tıbbi malzeme, kolonya gibi ürünlerde fahiş artışlar meydana geldi. Öte yandan kötü niyetli bazı kişiler tarafından uygulanan hırsızlık yöntemi pes dedirtti. Korona Virüs tehdidi sonrası vatandaşların endişesini kullanan kimi kişilerin, Sağlık Bakanlığından geldiklerini ve evlerde tarama yaptıklarını söyleyerek hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığına onlarca şikayet yağarken, vatandaşlara bilgilendirme mesajları gönderilmeye başlandı.

GAZİANTEP VALİLİĞİ, VATANDAŞLARI UYARDI

Hırsızlık olaylarına ilişkin Gaziantep Valiliğinden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, “ Son zamanlarda COVID-19 salgınını (Coronavirüs)  bahane etmek sureti ile Sağlık Bakanlığı tarafından tarama yapmak için geldiklerini söyleyip evlere girerek hırsızlık girişiminde bulunan şahısların olduğu ile ilgili çeşitli ihbarlar alınmaktadır. Sağlık Bakanlığımızın böyle bir uygulaması bulunmamakta olup, vatandaşlarımızın bu tarz dolandırıcılık ve hırsızlık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve bu tür girişimlerle karşılaştıklarında emniyet güçlerimize bildirmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

“RİSK TARAMALARI PLANLI OLARAK YAPILIYOR”

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, “Sağlık Bakanlığı, Korona Virüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım” ifadeleri yer aldı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.