Hava Durumu

BÖYLE SKANDAL GÖRÜLMEDİ..!

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 150 öğrenci, okula geldikleri sırada, beden eğitimi öğretmenleri A.S. tarafından okul önünden Nizip'e götürüldü. Nizip Adliyesi önüne götürülen yüzlerce öğrencinin Nizip Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen H.Ş’ye destek için öğretmen A.S. tarafından götürüldükleri ve yolda çevirmeye takılınca Nizip İlçe Emniyetinde saatlerce bekletildikleri ortaya çıktı. Velilerin şikayetleri sonrası ortaya çıkan olay sonrası soruşturma başlatıldı, öğretmen A.S. ve okul müdür yardımcıları açığa alındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2021 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2021 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
BÖYLE SKANDAL GÖRÜLMEDİ..!

 

Gaziantep'te meslek liseleri arasında adını ürettiği hijyen malzemeleri ve okul sıraları ile duyuran Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu kez bir skandal ile gündeme geldi. Lisede eğitim gören yaklaşık 150 öğrenci sabah okul önüne geldiğinde beden eğitimi öğretmenleri A.S. tarafından derse girmeden önce araçlara bindirilerek Nizip'e götürüldü.

MAFYA LİDERİNİN DURUŞMASINA GÖTÜRÜLMÜŞLER!

Öğretmen A.S.'nin, çoğu sporcu olan öğrencilerini Nizipli mafya lideri olan H. Ş.'nin Nizip Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 13 Ekim tarihli duruşmasına götürüldüğü öğrenildi.

POLİS ÇEVİRMESİNİ GÖRÜNCE KAÇTI!

Nizip Adliyesi önünde öğrencilerin bekletildiği ve fotoğraflarının çekildiği öğrenilirken, Gaziantep’e dönüşte ise Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan çevirmede yakalandığı, öğretmen A.S.’nin ise çevirmeyi görünce öğrencileri bırakarak kayıplara karıştığı ileri sürüldü.

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin öğrencilerin ailelerine haber vermesi ile olay ortaya çıktı. Aileler, çocuklarını almak için Nizip’e gitti. Ailelerin önemli bir bölümü ise çocuklarının okula gitmediğini okuldan gelen mesaj ile öğrendi.

ÖĞRETMEN VE MÜDÜR YARDIMCILARI AÇIĞA ALINDI…

Velilerden olayın bilgisini alan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, durumu Gaziantep Valiliğine iletti. Yılmazkaya ve velilerin şikayeti sonrası harekete geçen Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beden Eğitim Öğretmeni A.S. ve iki müdür yardımcısı hakkında soruşturma başlattı. Öğrencileri, aileler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bilgi ve izin almadan mafya liderinin duruşmasına götüren beden eğitimi öğretmeni A.S. ve iki müdür yardımcısı açığa alındı, öğrencilerin velileri ise isyan etti.

VELİLER TEPKİLİ!

Gazetemize açıklamalarda bulunan veliler, öğrencilerin bilgi dahilinde olmadan bir mafya liderinin duruşmasına götürülmesine ve gövde gösterisine alet edilmesine tepki gösterdi. Sorumluluk alarak öğrencileri oraya götüren ve geçmiş dönemlerde Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığı öğrenilen öğretmen A.S.’ye ve okul yönetimine tepki gösterdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Konuya ilişkin Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın doğru olduğu, öğretmen ve iki müdür yardımcısının açığa alındığı, konuyla ilgili görevlendirilen müfettişlerin soruşturmasını yürüttüğü öğrenildi.

“BİZİMLE İLGİSİ YOK”

Öğretmen A.S.’nin Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunması nedeniyle Ülkü Ocaklarına ait bir etkinlik olarak nitelendirilen konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Gaziantep Ülke Ocakları Başkanı İbrahim Hakan Demirkan, olayın Ülkü Ocakları ile ilgisinin bulunmadığını söyledi. Demirkan, “Bu olayın Ülkü Ocakları ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu isim geçmiş dönemde Ülkü Ocakları Yöneticiliği yapmış, şu anda Ocak ve yönetimle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” dedi.

Gaziantep’te 150’den fazla öğrencinin bir mafya liderinin duruşmasına götürülerek, burada gövde gösterisi yapılmasına ise tepkiler sürüyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.