Hava Durumu

Böyle dolandırıcılık görülmedi

Gaziantep’te meydana gelen dolandırıcılık olayı akıllara Yılmaz Erdoğan’ın ‘Organize İşler Bunlar 2: Sazan Sarmalı’ filmini getirdi. Gaziantepli kuyumcu, ’sazan sarmalı’ adındaki yöntemle 14 bin TL dolandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2020 01:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 02:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Böyle dolandırıcılık görülmedi

 

 

Filmin bir sahnesinde senaryo gereği kuyumcudan aldıkları altınların parasını bir başkasını dolandırarak internet bankacılığı ile ödemeyi yapan çift, aynı anda iki kişiyi dolandırmıştı. Filmde geçen sahnenin bir benzeri ise Gaziantep’te yaşandı.

 

 

İddiaya göre, Şahinbey ilçesinde bir kuyumcuyu cep telefonu ile arayan dolandırıcı altın almak istediğini belirterek pazarlık yaptı. Kuyumcu ile her konuda anlaşan dolandırıcı daha sonra ödemeyi yaptığına dair internet bankacılığına ait bir ekran fotoğrafı gönderdi. Kuyumcu ise paranın hesabına yattığını düşünerek altınları dolandırıcının yönlendirdiği kişiye verdi.

 

 

 

“Hesabına bakınca şok oldu”

 

 

 

14 bin lira değerindeki altınları verdikten sonra hesabını kontrol eden kuyumcu paranın yatmadığını görünce şok yaşadı. Durumu hemen polise haber veren kuyumcu dolandırıcı ile irtibata geçmeye çalışsa da bir türlü ulaşamadı.

 

 

Kuyumcunun HTS kayıtları ile iş yeri güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şahsın kimliğini belirledi. Yapılan çalışma sonucu yakalanan şüpheli çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.