Hava Durumu

Bordrolarını yaktılar…

Geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme kapsamında 2020 yılında kamu çalışanlarına ve emeklilere yüzde 4+4 oranında zam yapılması kararı alınmıştı. Yapılan toplu sözleşmenin ardından yeni yılın ilk ayında Türkiye Kamu-Sen Gaziantep Şubesi tarafından maaş zamları protesto edildi. Düzenlenen eylemde kamu çalışanları maaş bordrolarını yakarak, zamlara tepki gösterdiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bordrolarını yaktılar…

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciliği tarafından memur zamlarına ilişkin protesto gösterisi düzenlendi. Protesto da basın açıklamasında bulunan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, “3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başladı. Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu sözleşmeden beri daha önce bahsetmiş olduğumuz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır.”

YÜZDE 4 ZAM YAPILDI

“Toplu Sözleşmeye göre memurlar ortalama 160, emekliler ise 100 TL zamla 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacaklar. TÜİK’in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,9, mutfak tüpü yüzde 17, doğalgaz yüzde 22, elektrik yüzde 18 zamlanmış iken, maaşlara yüzde 4 zam yapmak, memur ve emeklilere alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı ve pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüştü.”

KAMU ÇALIŞANLARI ENFLASYONUN ALTINDA KALDI

“Yetkililer hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımız düşük ücret artışına mahkum ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim ediyorlar. İktidar 2019’daki ilk enflasyon hedefine göre maaşlara toplam yüzde 9,2 zam yapmıştır. 2019 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise yüzde 11,84 oldu. Buna gör memur maaşları enflasyonun gerisinden gelmektedir. Kaldı ki bu oran TÜİK’in enflasyon sepetindeki çoğunu halkın tüketmediği 895 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. “

YENİDEN DEĞERLEME ORANI YÜZDE 22 ARTTI

“İnsanların tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Eğitim, sağlık ve ulaşım gibi harcamalar enflasyonun üzerinde zamlanmıştır. Tüm artışlara rağmen 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş ve ekonomiyle maaş zamlarının ilişkisi kesilmiştir. Yeniden değerleme oranları yüzde 22 oranında belirlenirken, memur maaşlarına 4+4 zam yapmak hangi vicdana sığar. Türkiye Kamu-Sen olarak verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve maaşların yetersiz olduğunu söylüyoruz.  Biz yalnızca memurlarımız ve emeklilerimiz için değil, gelecek nesillerimiz için de mücadele ediyoruz” diyerek açıklamasına son verdi.

Açıklamaların ardından kamu çalışanları maaş bordrolarını yakarak, zamlara tepki gösterdiler.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.