Hava Durumu

Bir yılda tamamlanacak

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan 30 milyon TL bedelli Akkent Camii Kaba İnşaatı İkmal İşi ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Abdurrahman Şiirin İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazanırken, yapım işi bir yılda tamamlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bir yılda tamamlanacak

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan 30 milyon TL bedelli Akkent Camii Kaba İnşaatı İkmal İşi ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Abdurrahman Şiirin İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazanırken, yapım işi bir yılda tamamlanacak.

Yıllardır atıl halde bulunan ve yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Camii İnşaatında ihmaller zinciri sonucu meydana gelen ahşap iskele kazasında İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan yaşamını yitirmişti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında meydana gelen kaza Dünya literatürüne girerken, kaza sonrasında ortaya çıkan bilgiler, bu kadarı olmaz dedirtti. Türkiye’nin en büyük camilerinden biri olma özelliğini taşıyan camide, çelik iskele kullanılmadığı, inşaatı ruhsatının bulunmadığı ve parselizasyon işlemlerinin yapılmadığı ortaya çıkmıştı.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Her bir yönüyle skandal bir yapı olan Camii ile ilgili Şahinbey Belediyesi tarafından önce ahşap iskelenin satışı sonrasında ise kaba inşaatın tamamlanması için iki ayrı ihaleye çıkılmıştı. Yapılan her iki ihale duyurusu kamuoyunda tartışmalara neden olurken, yaşanan durum karşısında belediyenin tutumu tartışma konusu olmuştu. Koronavirüs Salgınının iyiden iyiye hissedildiği dönemde gerçekleşen ihale sonrasında STK’lardan ve siyasi partilerden yoğun tepki gelmişti.

BİR YILDA TAMAMLANACAK

Geçtiğimiz ay gerçekleşen 30 milyon bedelle ihale edilen Akkent Camii Kaba İnşaatı İkmal İşi ihalesi sonuçlandı. Kısa süre içerisinde sonuçlanan ihaleyi kazanan Abdurrahman Şiirin İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 21 Nisan tarihinde sözleşme imzalandı. Söz konusu sözleşmeye göre, Akkent Camii Kaba İnşaatı işi 1 yıl içerisinde tamamlanacak.

KORONAVİRÜS GÜNLERİNDE İHALE YAPILDI

Konuyu sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “Rahmetli Korkut Küçükcan'a mezar olan Akkent Camii Kaba inşaatının Koronavirüs günlerinde yapılan ihalesi sonuçlandı, sözleşmesi imzalandı. İhaleyi 30 Milyon Lira'ya yakın tutarla Abdurrahman Şirin İnşaat kazandı. İşin süresi bir yıl olarak belirlendi” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.