Hava Durumu

Bilgi kirliliği önlenmeli…

Türkiye’de etkisini sürdüren Koronavirüs salgını ile ilgili bilgi kirliliği yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından aralarında Gaziantep’in yer aldığı illere ilişkin verilerin açıklanmaması nedeniyle bilgi kirliliği yaşanıyor. Gazetelerin haber merkezlerine ve sosyal medya hesaplarına vaka sayıları ile ilgili ulaşan çelişkili bilgiler ise kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2020 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bilgi kirliliği önlenmeli…

Türkiye’de etkisini sürdüren Koronavirüs salgını ile ilgili bilgi kirliliği yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından aralarında Gaziantep’in yer aldığı illere ilişkin verilerin açıklanmaması nedeniyle bilgi kirliliği yaşanıyor. Gazetelerin haber merkezlerine  ve sosyal medya hesaplarına vaka sayıları ile ilgili ulaşan çelişkili bilgiler ise kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

Türkiye’de de etkisini sürdüren Koronavirüs salgınına karşı verilen mücadele sürdürülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından son açıklanan verilere göre, Koronavirüs vaka sayısı 38 bin 226’ya ölüm oranı ise 812’ye yükseldi. Ülke genelinde büyük paniğe neden olan Koronavirüs vakalar ile ilgili kamuoyuna yansıyan teyit edilmemiş bilgiler ise vatandaşlarda paniğe neden oluyor.

81 İLİN VERİSİ AÇIKLANMALI

Vaka sayısının en fazla yaşandığı iller olan İstanbul, Ankara,  İzmir gibi illere ait veriler Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılırken, aralarında Gaziantep’in de yer aldığı diğer Büyükşehirlerle ilgili net vaka sayılarının açıklanmaması bilgi kirliliğine neden oluyor.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 1 Nisan tarihinde  yapılan basın toplantısında il bazında veriler açıklanmıştı. Açıklanan verilerde Gaziantep’te 37 vaka olduğu ve 1 vatandaşın yaşamını yitirdiği ifade edilmişti. Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından Gaziantep’te de etkisini sürdüren Koronavirüs salgınında vaka sayıları her geçen gün artmaya başladı. Sosyal medya ve kimi basın kuruluşlarına yansıyan kesin olmayan bilgilere göre, vaka sayısının 107’ye ulaştığı ifade edildi. Kimi kaynaklarda ise vaka sayısının 70 olduğu ileri sürüldü. Ölüm oranı ile ilgili verilerde ise kafa karışıklığı sürüyor. Kimi kaynaklarda ölüm oranının 4 olduğu ileri sürülüyor.

VALİLİK VE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇMELİ

Gaziantep’teki Koronavirüs vakaları ile ilgili olarak resmi kanallardan bilgi akışı olmaması, sosyal medya gibi kimi mecralardan gelen doğruluğu kesin olmayan bilgiler, bilgi kirliliğine neden oluyor. Yaşanan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve vatandaşların doğru bilgilendirilmesi için başta Gaziantep Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere yetkili mekanizmaların kamuoyunu aydınlatacak bilgilendirmelerde bulunması önem taşıyor. 

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.