Hava Durumu

Bilfen Gaziantep Liseleri NASA’DA

Bilfen Liseleri, bilimsel deneyimlerini NASA’yı gözlemleyerek ve takip ederek sürdürmeye devam ediyor. Bilfen Liselerinde gelenekselleşen NASA kampına, bu sene eğitim öğretime başlayan Gaziantep Bilfen Liseleri de katıldı. NASA ve STEM+A projesi için Amerika’ya giden öğrenciler, Orlando’da bulunan NASA Ulusal Havacılık ve Uzay Yönetimine ait Kennedy Space Center’de uzaya ve bilinmeyene yolculuk yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2019 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bilfen Gaziantep Liseleri NASA’DA

Bilfen Liselerinde gerçekleştirilen NASA geleneği bu sene de devam etti. Amerika’nın New York ve Florida eyaletlerini kapsayan geziye katılan Gaziantep Bilfen Liselerinden bir grup öğrenci de yoğun bir eğitim programının beraberinde keyifli etkinliklere de katılma fırsatı yakaladı.

2016 yılında Mars’a insansız araç ile gitmenin ilk adımı olan ORION’un kalkışını Kennedy Space Center’da canlı olarak izleyen Bilfen Liseleri, bu yıl bilim deneyimlerine bir yenisini daha kattı. Yenilenen “ISS 3-Day Camp Program” kapsamında NASA’da üç günlük akademik eğitim alan öğrenciler, simülatör yardımıyla astronotların dünyasına giriş yapıp Mars’ta üstlendikleri farklı görevleri tamamladılar. Mars’ta yaşamın ayrıntılarını deneyimleyen öğrenciler VR gözlüklerle Mars’ın etrafında oluşturulması düşünülen araştırma istasyonunun tamirini yaptılar. Mars üzerindeki şartların oluşturulduğu laboratuvarlarda bitki yetiştirme ve analiz etme gibi birçok görevi de başarı ile tamamlayan gençler üç gün boyunca Mars’ta yaşamı deneyimleyip aynı uzay aracı ile Dünya’ya döndü.

Liselilerden ortak duygu; NASA inanılmazdı

Geziyle ilgili deneyimlerini anlatan Bilfen Gaziantep Lisesi Öğrencisi Umut İlyas ALGAN “Kennedy Space Center içerisinde bulunduğumuz üç gün hem akademik açıdan hem de İngilizce gelişimim açısından bana çok fayda sağladığını söylerken  Zehra Nur MEMİŞ “Gezinin her anında yeni bir şey görmenin heyecanını yaşadım. Müzeleri gezmek, Empire State Building’te fotoğraf çekmek ve IFLY harika bir deneyimdi.” dedi.  Eğitim programlarının yanında Amerika’da farklı etkinliklere de katılan Bilfen Lisesi öğrencilerinden Enes USTAZ, “NBA maçını televizyonda izlerken hayalini kurduğum sahada atış yapmak unutulmaz bir andı.” Derken; İpek Rana TÜMER, çok sevdiği film karakterleriyle Universal Studios’ta masal gibi bir gün geçirdiğini söyledi. Nadir DİKİCİBAŞI ise “Dr. Olcay YAVUZ’un Columbia Üniversitesine varan yaşam hikâyesinden çok etkilendiğini aktardı.

IFLY Deneyimi…

Orlando’da bulunan IFLY’ın benzersiz dikey rüzgâr tüneli ortamına da giren öğrenciler, interaktif STEM sunumuna da katılma şansı yakaladı. Öğrenciler rüzgâr tünelinde hava direncinin bağlı olduğu değişkenleri deneyerek öğrenip uçuş güvenliği eğitimi de alma fırsatı buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.