Hava Durumu

“Belirsizlik ortamı derinleşiyor”

Türk Lirası, döviz ve altın karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Alper Akalın, Türkiye’nin Covid-19’dan en çok etkilenen ekonomilerden bir olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Belirsizlik ortamı derinleşiyor”

Koronavirüs (Covid-19) Salgını, dünya ekonomisini etkilemeye devam ediyor. Son yıllarda büyük bir hızla değer kaybeden Türk Lirası’nın döviz ve altın karşısında eriyişi sürüyor. Yaşanan ekonomik durum kaygı verici boyutlara ulaşırken DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Alper Akalın, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının nedenlerini anlatan Akalın, “Sağlam para politikaları takip edilmediği için TL hem döviz hem altın karşısında sürekli değer kaybediyor. TL'nin istikrarsız seyri ekonomiyi durgunlaştırıyor. Kimse bu belirsizlik ortamında adım atmak istemiyor. COVID-19'dan en çok etkilenen ekonomilerden biri olma yolundayız.”

“YOKSULLUK YAYGINLAŞIYOR”

Açıklamalarını sürdüren Akalın, “Durgunluk yüzünden yeni işler yaratılmıyor, mevcut işler azalıyor. İşsizliğin yarattığı problemler derinleşiyor. TL'deki değer kaybı satın alım gücümüzü zayıflatıyor. Yoksulluk yaygınlaşıyor. Yapılması gereken belli: Keyfi değil kural bazlı, şeffaf maliye ve para politikası.”

“SONUÇLAR ÜRKÜTÜCÜ”

TL'deki değer kaybının sonuçlarını aktaran Akalın, “Türk Lirası’ndaki değer kaybı nedeniyle belirsizlik artar, ekonomi yavaşlar, işsizlik yükselir. Sabit ücretlinin maaşı enflasyonla erir. Gelir adaleti bozulur. Vatandaş alternatif paralara yönelir. TL'deki değer kaybı derinleşir” ifadelerini kullandı.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.