Hava Durumu

Bayram trafiği çilesi…

Kurban Bayramına sayılı günler kala Gaziantep kent merkezinde bayram alışverişi telaşı başladı. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, araçlarının bakımlarını yaptırarak hazırlıklarını sürdürüyor. Öte yandan kent merkezinde bayram alışverişi için yola çıkan sürücülerin neden olduğu yoğun trafik yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bayram trafiği çilesi…

Kurban Bayramına sayılı günler kala Gaziantepli vatandaşlar bayram hazırlıklarını sürdürüyorlar. Bayram alışverişlerini yapmak için araçları ile kent merkezine gelen vatandaşlar, yoğun trafiğe neden oluyorlar. Çok sayıda aracın trafiğe çıkması nedeniyle Hürriyet Caddesi, Karagöz Caddesi, Suburcu Caddesi, İnönü Caddesi, Sabahat Göğüş Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nda trafik yoğunlukları yaşanıyor.

YOĞUNLUKLAR SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI

Kent merkezinde sabahın erken saatlerinde işlerine gitmek için yola çıkan sürücülerin neden olduğu trafik yoğunluğu yaşanıyor. Toplu taşıma araçları yerine kendi araçlarını tercih eden sürücüler, trafik yoğunluğunda artışa neden oluyor. Bayram alışverişi yapmak isteyen vatandaşların kendi araçları ile kent merkezine gelmesi ile birlikte sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan Gaziantep trafiği öğle saatlerinde de içinden çıkılmaz hale geldi.

“TOPLU TAŞIMA AĞI GENİŞLETİLMELİ”

Trafikte düzenleme yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Gaziantep’te 2 milyon 500 bin insan yaşıyor. Bu kadar çok insanın yaşadığı bir kentte toplu taşıma ağının güçlü olması gerekir. Ancak insanlar toplu taşıma araçlarında tıklım tıkış yolculuk ediyorlar. Toplu taşıma araçlarının sayısının artırılması ve ulaşım ağının yaygınlaşması ile trafik sorunu ortadan kalkacaktır” diye konuştular.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.