Hava Durumu

Başkanların kaderi tartışılacak!

CHP Parti Meclisi (PM), 12 Ocak Salı Günü toplanacak. Yüz yüze yapılacak Parti Meclisinde geçtiğimiz yıl 9 Kasım tarihinde MYK kararı ile görevden alınan CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimlerinin itirazlarının görüşüleceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2021 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2021 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Başkanların kaderi tartışılacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, 12 Ocak Salı Günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Pandemi nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen PM toplantıları, uzun bir aranın ardından ilk kez yüz yüze gerçekleştirilecek. Yapılacak toplantıda, 9 Kasım tarihinde görevden alınan CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı ve yönetimlerinin itirazları gündeme alınacak.

SUCU VE 9 İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINMIŞTI…

CHP'de 9 Kasım 2020'de yapılan MYK toplantısında Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve il yönetimi ile 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmasına karar verilmişti.  31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde görevden alınan ve son olağan kongrede yeniden il başkanı seçilen Sucu, MYK kararına itiraz etmişti. Görevden almaya "parti oylarının düşmesi" gerekçe gösterilirken, Sucu ve diğer isimlerin itirazları PM'de karara bağlanacağı öğrenildi.

GÖREVE DÖNEBİLECEKLER Mİ?

Salı günü gerçekleşecek toplantı Gaziantep’te heyecan yarattı. CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı ve yönetimlerin yaptığı itirazların PM toplantısında oylanarak, karar verilmesi bekleniyor. Kararın ardından Sucu ve 9 ilçe başkanının görevlerine dönüp dönmeyecekleri ortaya çıkacak.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.