Hava Durumu

“Başa döndük!”

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm artışları eğitimi de olumsuz etkiledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısında, okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi ve online eğitime geçilmesi kararı alındı. Yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesi ile ilgili karar eğitim camiasının da gündeminde yer aldı. Eğitim Sendikası temsilcileri, online eğitime dönülmesini, “Başladığımız noktaya geri döndük” olarak yorumladılar.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Başa döndük!”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürüleceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığından da açıklama geldi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin, 31 Aralık 2020’ye kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini bildirdi. Açıklamada “Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir. Uzaktan eğitim sürecine ilişkin detaylı bilgilendirme ayrıca yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesi ile ilgili karar eğitim camiasının da gündeminde yer aldı. Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan ve Eğitim-İş Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, karara ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

“EKSİKLİKLERİ GÜNDEME TAŞIDIK”

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, okulların açıldığı ilke günden bu yana yeterli önlemler alınması noktasında Milli Eğitim Bakanlığına uyarılarda bulunduklarını söyledi. Yüz yüze eğitimden yana olduklarını kaydeden Parlakçı, “Biz sosyal hayata yönelik ciddi önlemler alınarak okullarda eğitimin devam etmesinden yana olduğumuzu ifade etmiştik. Ancak sosyal yaşama yönelik ciddi önlemler alınmadı, diğer yandan okullarda yaşanan ciddi eksiklikleri de gündeme taşıdık. Pek çok okulda dezenfektan dahi olmadığını gördük. Önlemler alınmıyor, hastalıktan sonra ise her yer kapatılıyor, çocuk oyuncağına döndü. Almanya’da sosyal hayata yönelik ciddi önlemler alındı, aileniz dışında iki kişi bir arada yolda yürüyemiyor. Ciddi önlemler altında okullarda eğitimler sürdürülüyor.  Ülkemizde bu durum ne yazık ki farklı.”

ONLİNE EĞİTİMLERDE AKSAKLIKLAR YAŞANDI

Eğitimde pek çok eksikliğin olduğunu söyleyen Parlakçı, “Okulların uzun süre kapalı olması nedeniyle öğrencilerin, okullara adaptasyonu konusunda sorunlar yaşanabilir. Diğer yandan online eğitimler uygulanırken, çok sayıda aksaklıkların olduğunu gördük. Tableti bulunmayan, internet alt yapısına sahip olmayan öğrencilerimiz var. 500 bin öğrenciye tablet dağıtılacağı söylendi ama halen bu tabletler öğrencilere ulaşmış değil. Uzaktan eğitim sağlıklı şekilde yapılamıyor. Bu noktada okullarda eğitimlerin yeterli önlemler alınarak devam etmesi gerekirdi. Başladığımız noktaya geri döndük” diye konuştu.

“YÜZ YÜZE EĞİTİM ERTELENDİ”

Kabine toplantısının ardından çıkan kararı değerlendiren Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile birlikte resmi, özel, örgün, yaygın kısacası tüm yüz yüze eğitim veren eğitim kurumlarında eğitimlerin 31 Aralık tarihine kadar online olarak yapılması zorunluluğu geldi. Türkiye genelinde ve Gaziantep’te Koroanvirüs’ e yakalanan hasta sayısının yükselmesi, havaların soğuması ile birlikte vaka sayılarının yükselmesi,  toplumda vakaların daha da kontrol edilemez bir seviyeye yükselmesinden önce okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri ertelendi. İnsan sağlığı önceliğimiz olduğu için kararı olumlu değerlendiriyoruz.”

“HEMEN HER OKULDA VAKALARA RASTLANDI”

Yüz yüzde eğitimin yapıldığı dönemde okullarda vakaların yükseldiğini söyleyen Avan, “Hemen her okulda 4 öğretmen Koronavirüs’e yakalandı. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden, karantinada olan, hastalığı geçirmiş olan öğretmen arkadaşlarımız var. Öğrencilerimiz, velilerimiz arasında salgına yakalananlar var. Hemen her yerde Koronavirüs ile karşılaşmamız mümkün oluyor. Tam da bu anda yasak kararı alındı. Karara toplumun tam olarak uyması ile birlikte umuyoruz ki yüz yüze eğitim geçiş yaparız. Her zaman yüz yüze eğitimden yanayız” diye konuştu.

“OKULLARDA YENİDEN UZAKTAN EĞİTİME BAŞLANDI”

Eğitim-İş Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık tarihine kadar ertelenmesi kararını değerlendirdi. Arpat, “Yeniden uzaktan eğitime başlanmasının olumlu ve olumsuz yönleri var tabi ki eğitimden bu kadar uzaklaşmak olumsuz bir durum ayrıca her öğrenci uzaktan eğitimi alabilecek şartlarda değil bu eşitlik sağlanabilecek mi bu sorunların nasıl telafi edilmesi gerektiği konusunda yetkililerden bir açıklama bekliyoruz.”

“FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI”

Online eğitim konusunda fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini savunan Arpat, “Eğitim materyalleri eksik olan öğrencilerimize bu materyaller bir an önce tedarik edilerek fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Şartları oluşturup eğitime devam edilmesi öncelikli isteğimizdir. Daha önce çocuklarımızın, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımızın sağlık koşullarının sağlanması gerekmektedir. Okulların tamamen kapalı olduğu bu gibi durumlarda sınava hazırlanan öğrenciler için alternatiflerin değerlendirilmesi önceliklidir. DYK kursları ile bu öğrencilerin sınav hazırlıklarının gerekli önlemler alınarak yüz yüze devamlılığının sağlanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.