Hava Durumu

Baroda seçim heyecanı…

Gaziantep Barosu seçimli Genel Kurul 3-4 Ekim, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacak. Seçim takviminin netleşmesinin ardından gözler Gaziantep Barosu Başkanlığı için yarışacak adaylara çevrildi. Gaziantep Barosu eski Başkanı İskender Kahraman ve Gaziantep Barosu Genel Sekreteri Üyesi Ömer Faruk Akan, Ekim ayında yapılacak olan Genel Kurulda aday olacaklarını açıkladılar. Kahraman’ın ve Akan’ın adaylıklarını açıklamasının ardından gözler Baro seçimlerinde yeniden aday olması beklenen Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı’ya çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2020 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Baroda seçim heyecanı…

 

Gaziantep Barosu’nda seçimli Genel Kurul 3-4 Ekim, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacak. Yapılacak seçimler öncesi Gaziantep Barosu eski Başkanı İskender Kahraman ve Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Akan, Ekim ayında yapılacak olan Genel Kurulda aday olacaklarını açıkladılar.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARIYLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Kahraman, yaptığı açıklamada, “Her zaman meslektaşları ile kol kola olan bir yönetim anlayışı için Ekim ayında yapılacak olan Genel Kurul’da Gaziantep Barosu Başkanlığına aday olduğumu siz değerli meslektaşlarımızın ve genel kurulumuzun takdirine saygılarımla sunarım. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın artan sorunlarıyla mücadele etmek,  mümkün olduğunca çözüme kavuşturmak, Bağımsız yargının oluşumu ve devamı, hukuk devleti ilkelerinin tam uygulanabilmesi ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmak adına insana dair ne varsa hepsini savunmak için, Bölmeden Parçalatmadan ve Korkmadan mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmak için ve en önemlisi ‘Biz Avukatız’ demek inancı ve mücadelesiyle Yeniden Aynı Yolda Hep Birlikte diyerek daha şeffaf, erişilebilir ve her zaman adliye içerisinde meslektaşları ile kol kola olan bir yönetim anlayışı için Ekim ayında yapılacak olan Genel Kurul’da Gaziantep Barosu Başkanlığına aday olduğumu siz değerli meslektaşlarımızın ve genel kurulumuzun takdirine saygılarımla sunarım” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN BAROSU”

Gaziantep Barosu Genel Sekreteri Ömer Faruk Akan da adaylığını açıkladı. Açıklamalarda bulunan Akan, Yargının kurucu üç unsurundan biri olan savunma erki, maalesef yaşanan politik  ve ideolojik çatışmaların neticesinde mesleki anlamda  bir erozyona doğru  itilmiş olup, mevcut iktidar tarafından Avukatlık mesleği itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Hem ekonomik anlamda hem de statü bakımından  bu itibarı tekrar Avukatlık  mesleğine kazandıracak olan şüphesiz Baroların özverili çalışmaları olacaktır. Tüm meslektaşlarımın ve yerel  dinamiklerin yönetim sürecine  aktif katılımı ile ‘’Herkesin Barosu, Her Meslektaşa Eşit Yakınlıkta Bir Baro’ sloganı ile yola çıkıyoruz.”

“YENİ BİRİKİMLER KATACAĞIZ”

Katılımcı ve hukuka saygılı bir baro hedefleri olduğunu belirten Akan, “Mesleğin bağımsızlığını ve onurunun korunmasını görev telakki edip,  Baromuzun  mevcut birikim ve kazanımlarını da koruyarak, bizden önce Baromuzda görev alan ve özveri gösterenler tarafından oluşturulan tüm birikimlerin üstüne yeni birikimler katacağımızı belirtmek isterim. Tekilci değil, çoğulcu; ‘’Ben merkezli’’ değil, katılımcı ve güce değil, hukuka saygılı bir baro hedefimiz olacaktır. Kazandığım taktirde öncelikle tüm kurum ve kurullarıyla hukukun esas alındığı, hukuka saygının hakim olduğu, yargının taraflı ve bağımlı bir görüntü vermekten uzaklaştığı bir yargı sistemi için mücadelemiz devam edecektir. Gaziantep Barosu’nun; insan hakları ihlallerinden mesleki konulara, kent suçlarından toplumsal hukuksuzluklara kadar her alanda adalet arayışının en etkin kurumu olması için gayretle çalışacağımı, saygı ile belirtmek isterim” diye konuştu.

ŞARKLI ADAY OLACAK MI?

Kahraman’ın ve Akan’ın adaylıklarını açıklamasının ardından gözler Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı’ya çevrildi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Şarklı, “Gaziantep Barosu seçimli Genel Kurul 3-4 Ekim, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacak. Aday olacak arkadaşlara başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Şarklı’ya yakın isimlerden edinilen bilgilere göre, Şarklı’nın adaylık düşüncesinde olduğu önümüzdeki günlerde adaylık konusunda açıklamalarda bulunacağı ifade edildi.

Şarklı’nın da adaylığını açıklamasının ardından Ekim ayında yapılacak Genel Kurulda Şarklı, Akan ve Kahraman’ın yarışması bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.