Hava Durumu

Barak Ovası, GES ile suya kavuşacak!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Barak Sulama Projesi kapsamında elektrik maliyetlerinin ortadan kaldırılması amacıyla planlanan 5 megawattlık Güneş Enerji Santrali Tesisi Yapımı Projesine onay verildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2021 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Barak Ovası, GES ile suya kavuşacak!

Gaziantep üretiminde önemli bir rol oynayan Barak Ovası’nın suya kavuşma serüveni devam ediyor. Yıllardır sulu tarıma geçiş için çalışmalar yapılan Barak Ovası’nda, sulama için kullanılması planlanan elektrik maliyetlerinin aşırı yüksek olması nedeniyle yaşanan sorunların çözümü için düğmeye basıldı. Daha önce Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından gündeme getirilen GES Projesi ile sulama maliyetlerinin ortadan kaldırılması planlanıyordu.

BAKAN VARANK ONAY VERDİ

Barak Ovası Sulama Projesi kapsamında bölgeye yapılması beklenen 5 Megawatt’lık Güneş Enerji Santrali Tesisi yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan onay çıktı. Proje onayını duyuran AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “Barak Sulama Projemizde Yeni bir dönem başlıyor!” dedi.

5 MEGAWATT’LIK GES KURULACAK

Projeye ilişkin açıklamalarını sürdüren Şahin, “Barak Sulama Projemizde elektik maliyeti ortadan kaldırmak için bir süredir üzerinde çalıştığımız 5 Megawatt'lık Güneş Enerji Santrali (GES) Tesisi Yapımı" Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank tarafından onaylandı. Barak bölgemiz için hayati önem arz eden bu çok özel projede emeği geçen bakanlarımız Sayın Mustafa Varank ve Abdulhamit Gül’e, Gaziantep Valimiz Davut Gül’e, Gaziantep milletvekillerimize ve İpek Yolu Kalkınma ajansımıza sonsuz teşekkürler” ifadelerini kullandı.

BARAK OVASI’NDA KURU TARIM SONA ERECEK!

Barak Ovası’na kurulacak GES ile birlikte sulamada kullanılan elektrik maliyetlerinin azalması, yıllardır uygulanan kuru tarım uygulamasının ortadan kalması ve Antepfıstığında iki yılda bir alınan yüksek rekoltenin her yıl alınmasının sağlanması hedefleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.