Hava Durumu

“Bambaşka bir Gaziantep inşa edeceğiz”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenecek olan ‘Uluslararası Gastroantep Hasat Günleri’ lansman toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemi sürecinde bahanelerin arkasına saklanmadıklarını söyledi. Pandemi sürecinin ardından yeni bir dünya düzeni kurulacağını belirten Şahin, “Yaptığımız çalışmalar ile pandemi sonrasına hazırlanıyoruz. Bu süreçte yapacağımız çalışmalar ile önümüzdeki yıl Bambaşka bir Gaziantep inşa edeceğiz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2020 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2020 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Bambaşka bir Gaziantep inşa edeceğiz”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenecek olan ‘Uluslararası Gastroantep Hasat Günleri’ lansman toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen lansmana Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanvekili Murat Özgüler ve İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Kendimizi sürekli yenilememiz, şehir ekonomisini dünya ekonomisi ile entegre hale getirip her şartta büyümeyi sağlamamız gerekiyor. Mazeret üretmek çok kolay, her şeye bir neden bulabiliriz. En zor şartta bile şikayet etmeden çare bulan tarafız. Dünya nereye gidiyor, iyi takip et ve rotanı belirle. Hele bu şehir, Kutup Yıldızı, öncü bir şehir. Hemen yakınında  bir kaos olmasına rağmen direnç gösterdi ve geçen hafta açıklanan rakamlara göre bizimle aynı kategoride bulunan şehirler küçülürken, Gaziantep yüzde 10 büyüdük. Biz çalışmak, büyümek zorundayız.

“BAHANELERİN ARKASINA SIĞINMADIK”

Gaziantep’in zorları başaran bir şehir olduğunu söyleyen Şahin, “Zorluklar içerisinde rotamızı belirleyelim, biz Kutup Yıldızıyız. Zorları başaran, baş eğmeyen, baş veren şehiriz. Bereketli Hilal’in ortasında bulunuyoruz. Mezopotamya’nın tüm gücünü bünyemizde barındırırken, bir taraftan da Doğu Akdeniz’e açılıyoruz. Güneşten, topraktan ve tarihten gelen lezzet, bizim en büyük gücümüz. “Pandemi var, GastroAntep’e ne gerek var” diyebilirdik. Tam tersine, “yeni trende göre kendimizi nasıl yenileceğiz, kenti bu yeni trende göre nasıl hazırlayacağız ve bu konuda neler yapmalıyız?” konularını çalıştık.”

“YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR”

Pandemi süreci ile birlikte yeni biz dünya düzeni kurulduğunu belirten Şahin, “Şimdiden bu değişime hazır olmamız gerekiyordu. Pandemi de 4 önemli konu var. Tüm dünya önleyici tedbirlere yöneldi. Yeni bir salgın olmasın diye, önleyici tedbiri daha güçlü hale dönüştürmek durumunda kalacak. Koruyucu Tedbir ile ‘bir daha böyle bir salgının yaşanmaması için dünyayı nasıl koruyacağız?’ konusu öne çıkıyor. Pandemiden sonra yeni bir dünya kuruluyor. O nedenle gıda güvenliği, toprak, su ve hava çok daha önemli hale dönüşüyor. O nedenle pandemi sürecinden şehrimizi en az zararla nasıl çıkaracağımızı konuşmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm konularda çalışma yaptık. Bu süreçte yalnızca yeme içme ile uğraşmıyoruz, elimizi değil gövdemizi taşın altında koyuyoruz. Pandeminin durağan döneme geçmesinde çok büyük emek var. Sonunda pandemi bitecek ve aşı bulunacak. Bundan sonraki süreçte ise yeni politikalar geliştirilmesi gerekecek.

“YEŞİL GAZİANTEP’İ ÇALIŞACAĞIZ”

Yeni dönemde Sağlıklı Kentlerin daha önemli hale geleceğini söyleyen Şahin, “Artık gıda güvenliği daha önemli hale gelecek. O nedeniyle  tematik çalışacağız, Yeşil Gaziantep’i çalışacağız. Toprağımızı korumak için Tarım Daire Başkanlığımızı nasıl geliştireceğimizi çalışacağız. Buradan çıkan sonucu iyi anlamamız, koruyucu önleyici tedbirleri güçlendirmemiz, bir daha yaşanmaması için koordinasyon ihtiyacımız var. O nedenle toplumsal bilince ve doğru bilgiye ihtiyaç var. Her şeye rağmen bunları geliştirmeye devam edeceğiz.”

“BÖLGESEL KALKINMAYI ÖNEMSİYORUZ”

Bölgesel Kalkınmayı önemsediklerini kaydeden Şahin, “Hiçbir komşumuz ile yarışmıyoruz. Bölgemizde bulunan illerimizdeki yöresel ürünleri tanıtalım istiyoruz. Gücümüzü birleştirerek, Bölgesel Kalkınmayı gerçekleştirelim. Biz, Küçük İstanbul’uz. Şu anda biz Ankara’yı geçtik, ihracatta 5’inci sıraya yükseldik. Rakamlar bize hem sorunu hem de çözümü gösteriyor. Kentsel rekabetçilik ile birlikte Bölgesel gücümüzü artırmak ve küresel bir oyuncu olmak istiyoruz. Gaziantep’in korunması gerekiyor, kentimizin yükselen bir değer olarak yoluna devam etmesi gerekiyor. Her alanda bizim var olmamız ve güçlü bir işbirliğini gerçekleştirmemiz gerekiyor.

“İHRACATTA 5.SIRADAYIZ”

Pandemi ile birlikte değişen dünyada yeni trendleri görmemiz ve kendimizi buna göre kodlamamız gerekiyor. Lojistik, girişimciliğimiz, altyapımız, örgütlü ve odaklı vizyon politikalarımız var. Bölgeye baktığımızda bu kapasitede, girişimcilikte bir şehir göremiyorsunuz. Bunu yukarıya taşımak hepimizin meselesi. Geçen yıl 6.sırada iken bu yıl 5.sıraya yükseldi. Bu durum Gaziantep’in her şartta üretmeye çalıştığını gösteriyor.”

“HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR”

Sözlerini sürdüren Şahin, “Pandemi döneminde OSB ile birlikte eğitimlere başladık, büyük bir seferberlik yaptık. Şehir merkezine oranla OSB’deki rakamlar çok daha düşük hale düştü. İşletmeler hem işçisini korudu hem de üretimine devam etti. İşletmelerimize bu süreçte elimizden gelen tüm desteği vermemiz gerekiyor. Hangi şehir Gaziantep’in başarabildiğini başardı? Bursa -9 oranında küçülüyor. Bursa’nın ne dibinde savaş var ne de bu kadar çile çektiler. Başarı da başarısızlıkta tesadüf değildir. Biz artık önümüzdeki sezona hazırlanıyoruz. Şimdiden tüm hazırlıkları yapmamız ve hazır olmamız gerekiyor.”

“FIRAT’IN GÜZELLİKLERİNİ TANITACAĞIZ”

Turizm ile ilgili süreçleri anlatan Şahin, tesisleşme çalışmaları ile Gaziantep’in turizm kapasitesinin daha da artacağını belirtti. Şahin, “Rumkale’de Cam Teras Projesi’ni hayata geçireceğiz. 4 aylık süre içerisinde burada Cam Terasımızı tamamlanacak. Tarihi ve kültürel zenginliklerimiz var ancak tesisleşme şart. Fırat’ın güzelliklerini tanıtacağız. Önümüzdeki yıl için çalışmalarımıza başladık. Verdiğimiz mücadele olumlu sonuç verdi. ABD’nin Gaziantep’i kırmızı hattan çıkarması ile turizm açısından olumlu bir gelişme yaşandı. Amerikalı turistleri Gaziantep’e getireceğiz. Yaptığımız çalışmalar ile pandemi sonrasına hazırlanıyoruz. Bu süreçte yapacağımız çalışmalar ile önümüzdeki yıl Bambaşka bir Gaziantep inşa edeceğiz.”

“DOĞRU YOLDAYIZ”

Sözlerini sürdüren Şahin, “Tanıtım önemli, üretim de bir o kadar önemli. Topyekun bir kalkınma projesini yürütüyoruz. Topraktan tanıtıma gitmemiz gerekiyor. Biz tek başımıza Büyükşehir Belediyesi olarak sadece festivalle, konserle, tanıtımla değil üretimden başlayan tanıtıma giden zincirin halkalarının her birini kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Uzun bir yolculuk, geçen yıla, 5 yıla göre nerde olduğumuzu incelememiz gerekiyor. Sinek uçmazken 5 milyon ziyaretçi geldiyse doğru yoldayız. Dikenli tellere takılmadan da yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.