Hava Durumu

Bakırcılara istihdam desteği

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası, İŞKUR işbirliğiyle açılan kurslarla istihdama katkı sunuyor. Geçtiğimiz gün İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ile Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası arasında imzalanan protokol ile istihdama katkı sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bakırcılara istihdam desteği

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası, istihdama katkı sunmaya devam ediyor. Oda bünyesinde İŞKUR destekli açılan Meslek Edindirme Kursları ile kadınlara, bakırcılık ve sedefçilik kursları veriliyor. Söz konusu kurslarda eğitim gören kadınlar, eğitimlerini tamamlayarak mesleğe adım atıyorlar.

“KADİM SANATLAR CANLANDIRILIYOR”

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, İŞKUR destekli Meslek Edindirme Kurslarının istihdama katkı sunduğunu belirtti. Açık, “Mesleksizliğin önüne geçmek için mesleki eğitim kursları açmak gerekiyor. Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü ve Bakırcılar Odası Gaziantep’in en kadim zanaatlarının tekrar canlandırılması ve unutulmaya mahal bırakmamak adına çalışmalarını sürdürüyor.”

“KAYIT DIŞINI ÖNLÜYORUZ”

Sözlerini sürdüren Açık, “Bakırcılar ve Sedefçiler sektörünü canlandırmak için İŞKUR, bu sektöre ve esnafa değer vererek devlet imkanlarını yerinde ve amacında kullanarak kalıcı hizmet vermektedir. Bu mesleklerle kadim şehir kültürümüzü tekrar yaşatılıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilere çarşımızda esnafımızın el emeği göz nuru ile işledikleri eserlerle şehrimizi, kültürümüzü ve zanaatımızı tanıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırarak, bu sektörlerde istihdam yaratarak kayıt dışı çalışmayı engelliyoruz” diye konuştu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.