Hava Durumu

“Babadan oğula sistemi bitecek”

CHP Gaziantep İl Başkanı adayı Lütfü Demir, basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. CHP Gaziantep İl Kongresi başta olmak üzere gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demir, CHP’ye yeni simaların kazandırılması konusunda geçmişte hatalar yapıldığını belirtti. Demir, “İl Başkanı olduğum sürece babadan oğula, kardeşten kardeşe gibi sistemlere müsaade etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Babadan oğula sistemi bitecek”

 

CHP Gaziantep İl Başkanı adayı Lütfü Demir, basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. CHP Gaziantep İl Kongresi başta olmak üzere gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demir, CHP’ye yeni simaların kazandırılması konusunda geçmişte hatalar yapıldığını belirtti. Demir, “İl Başkanı olduğum sürece babadan oğula, kardeşten kardeşe gibi sistemlere müsaade etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

CHP Gaziantep İl Örgütü olarak, geçmiş dönemde yaptıkları ile partiyi önemli bir konuma getirdiklerini ifade eden Demir, “Gaziantep örgütü olarak geçmişte yaptıklarımızla, ilke ve ideolojimizle siyasette yer alış biçimimizle yaptığımız muhalefetle önemli bir konuma getirdiğimize inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de hedefimiz parti politikalarımızın amacı doğrultusunda toplum içindeki yerimizin ve yükümlülüğümüzün farkında olarak en iyisini yapmaktır. Bunu tek başımıza değil, ilçe başkanlarımızla, ilçe yöneticilerimizle, gençlik ve kadın kollarımız ile birlikte partiye gönül vermiş yönetimimiz ile yapacağız.” diye konuştu.

TOZPEMBE TABLO ÇİZİLİYOR

Tek amaçlarının kentte, yaşanan sorunları kamuoyuyla paylaşmak ve çözüm noktasında etkin rol almak olduğunu anlatan Demir, bunu bir görev olarak gördüklerini söyledi. Demir, Gaziantep’in hak etmediği bir şekilde yönetildiğini savunarak, şunları kaydetti: “Gaziantep’in hak etmediği bir şekilde yönetildiğini düşünüyor ve iktidar tarafından tozpembe gösterilen şehrimizin çözülmesi gereken çok sorunu olduğunun bilincindeyiz. Biz bunları gündeme getirmekten asla çekinmedik ve asla çekinmeyeceğiz.”

HEDEFİMİZ CHP’Yİ BİRİNCİ PARTİ YAPMAK

Yeni dönem için de hedeflerini açıklayan Demir, CHP’yi Gaziantep’te birinci yapacaklarını şu sözlerle anlattı: “Şimdi bizim tek bir hedefimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep’te birinci parti yapmak. Ben iddia ediyorum. İl başkanlığını tekrar yapmam halinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep’te birinci parti yapacağım.  Yapmak için de İstanbul örgütlenmesini örnek alacağız.  Benim il başkan adayı olarak tek bir amacım var. Partime katkı sağlamaktır. Olası bir erken seçimde kesinlikle ve kesinlikle il başkanlığından ayrılmayacağım ve aday olmayacağım.”

ÖN SEÇİM KIRMIZI ÇİZGİMDİR

37 yıldır partide çeşitli kademelerde görev yaptığını aktaran Demir, “Hep ön seçimden yana oldum. Ön seçim olmazsa olmazımızdır. Bizim kırmızı çizgimizdir. Atamaya ben her zaman karşı çıkmışımdır. Eğer atamayı isteseydim şimdiye kadar belki bir iki kez milletvekili olurdum. Olanlara da saygı duyuyorum. Ben yılmam. Benim tek sevdam Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımaktır. Başka bir amacım yok. 37 yıldan beri partinin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Kimse Lütfü Demir’e siyaseti boyunca yolsuzluk, hırsızlık yaptı diyemez. Tek söyledikleri “ Lütfü Demir ön seçime karşı” asla böyle bir şey söz konusu değil. Olamaz da.”

ÇALIŞMAKLA BAŞARILI OLUNUR

“Önce davana inanacaksın. Sonra çalışacaksın ve kazanacaksın” ilkeleriyle yola çıktıklarını söyleyen Demir, “Geçmişim geleceğimdir diyorum. 1988, 1989, 1991 yıllarında ilçe başkanı iken koşan koşturan, coşan coşturan bir örgüt yaratmıştım. Örgütümüzden aldığımız güçle gece gündüz çalışarak biz o günün şartlarında yerel yönetimleri almıştık. 1991’de de 8 milletvekilinden 5’ini almıştık. Çalışmakla başarılı olunur. Önce davana inanacaksın. Sonra çalışacaksın ve kazanacaksın. Ben bu ilkelerle yola çıktım. Bu ilkeler doğrultusunda il başkanı olduğum takdirde mevcut iktidarın korkulu rüyası olacağız.  Cumhuriyet Halk Partisi benim onurumdur, şerefimdir. Ben her zaman oturduğu koltuğun hakkını veren bir siyasetçiyim.”

İKİ ADAY SEÇİME GİRİYOR

 Kongrede iki adayın yarışacağını belirten Demir, “16 Şubat tarihinde yapılacak olan il kongresinde iki aday seçimlere katılıyor. Kongrede 609 delegemiz oy kullanacak. Bu partiye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında kim seçilirse onun emrine gireceğiz.

KONGRE 16 ŞUBAT TARİHİNDE YAPILACAK

İl Kongre tarihinin değişme nedeninin sorulması üzerine konuşan Demir, “İl Yönetimi olarak 10 Ocak 2020 tarihinde karar aldık. Karar defterimize 9 Şubat 2020 tarihinde kongremizi yapmak amacıyla aldığımız kararı Genel Merkezimize gönderdik. Yönetim Kurulu kararımız burada. Tüzük gereği kongre tarihi Merkez Yürütme Kurulu tarafından belirlenir. Merkez Yürütme Kurulu yoğun çalışmalarından dolayı geç toplandı, alınan karar gereği 16 Şubat’ta kongre yapılacak.”

PARTİMİZDE YENİ SİMALARA İHİTYACIMIZ VAR

Değişimin gerekli olduğunu belirten Demir, “Partimizde yeni simalara, gençlere ve kadınlara ihtiyacımız var. Ne yazık ki suç aydınım diye geçinen ancak parti için elini taşın altına koymayanlarda, mücadele vermeyenlerdedir. İl Başkanı olduğum sürece babadan oğula, kardeşten kardeşe gibi sistemlere müsaade etmeyeceğiz. Ben dahil olmak üzere herkes haddini bilecek, disiplinli şekilde çalışacağız.”

DAVASINA İNANMIŞ İNSANLARI PARTİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

CHP Gaziantep’te kayıt üye sayısının artırılması noktasında çalışma yürütüleceğini söyleyen Demir, “Bundan sonraki süreçte kayıtlı üyelerin sağlıklı şekilde yapılması için çalışma yapacağız. Kayıtlı üyeleri tek tek arayarak, teyit ettirerek onları kazanmaya çalışacağız. Yalnızca kayıt yapmayacağız, mahallere inerek kendimizi anlatarak üye kaydı yapmayı hedefliyoruz. Elimizden geldiği kadar, davasına inanmış kişilerden üyeler yapacağız.”

ÖRGÜT VE GÜNDEM TOPLANTILARI YAPILACAK

İl Başkanlığı sürecini anlatan Demir, “Zor bir süreçte il başkanı oldum. Parti içi sorunların yoğun olduğu, meclis üyesi listelerinin verilmesine 8 saat kala atandım. Parti içerisindeki sorunlar devam ederken, süreçte kendimizi ancak toparlayabildik. Ayda bir kez örgüt toplantıları yapacağız. Kentin sorunlarına ilişkin 15 günde bir ya da ayda bir kez basın toplantıları yapacağız.”

ÜÇÜNCÜ ADAY SÖZ KONUSU DEĞİL

Üçüncü adaya ilişkin iddiaları yanıtlayan Demir, “Üçüncü aday konusunda ortaya atılan bazı spekülasyonlar var ancak böyle bir durum söz konusu değil. Partimizi yıpratmaya kimsenin hakkı yok. İki adayın eksiği nedir, sebep ne? Neden üçüncü aday arayışı olsun ki? En sıkıntılı dönemde göreve geldim, bu dönemden çıktık. Bir anda koşmayacağız, önümüzdeki genel seçimlerde partimizi iktidara taşıyacağız, 2023-2024 Yerel Seçimlerinde de Gaziantep’in tüm belediyelerini alacağız. Biz Ak Parti’nin korkulu rüyası olacağız. Yılmadan çalışacağız” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.