Hava Durumu

Aytekin’den ‘İletişim Becerileri’ konferansı

Gaziantep Kişisel Gelişim ve Dönüşüm Merkez’inde “İletişim Becerileri ve Mutluluk Becerileri’ adlı konferans verildi. Gaziantep halkı tarafından büyük ilgi gören konferanslar Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Sait Aytekin tarafından Gaziantep Kişisel Gelişim ve Dönüşüm Merkezi’nde verilmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2019 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2019 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Aytekin’den ‘İletişim Becerileri’ konferansı

Uluslararası Kişisel Gelişim Federasyonu tarafın iki yıl üst üste ‘Yılın En İyi Kişisel Gelişim Uzmanı’ olmaya hak kazanan, düzenlediği konferanslar ve seminerlerle yüzlerce insanın beğenisini üzerine toplayan Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Sait Aytekin Gaziantep Kişisel Gelişim ve Dönüşüm Merkezi’nde konferanslar ve seminerler vermeye devam ediyor. 2019 yılı içerisinde birkaç defa düzenlenen seminerler ve konferanslar, Gaziantepli vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Gaziantep halkının büyük rağbet gösterdiği konferanslara ise ilgi çok büyüdü. Kişisel gelişim, iletişim, beden dili ve yüz okuma, psikokinezyoloji alanlarında değişik yerlerde eğitim vermekte olan master düzeyinde eğitimler vermekte olan Aytekin, yıl içerisinde ve önümüzde ki aylarda da Gaziantep Kişisel Gelişim ve Dönüşüm Merkezi’nde seminer ve konferanslar düzenleneceğini belirtti. Aytekin, 1 Eylül 2019 Pazar Günü ‘Beyin Dilini Yeniden Programlama’ alanında Gaziantep Kişisel Gelişim ve Dönüşüm Merkezi’nde düzenlenecek olan seminere Gaziantep halkı davetli olduğunu belirtti.

AYTEKİN, İNSAN BEYNİNİ ANLATTI

İletişim Becerileri ve Mutluluk Becerileri adında düzenlenen konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Aytekin, “ Hayvanlar Âleminde fillerin ve ineklerin beyni insanların beyninden daha büyüktür. Fakat beyin boyutunun büyüklüğü ve ya küçüklüğü önemli değildir. İnsan beyninin diğer bütün canlılardan ayıran özellikler vardır. İnsan beynini sağ lop ve sol lop olarak ikiye ayırdığımızda aşağıya doğru üç bölümden oluşmaktadır. İnsanın beyninin en üst bölümü zekânın bulunduğu bölümdür. İnsan beyninin yüzde 33’ü burada bulanmaktadır. Bir alttaki bölüm ise bütün karakterlerimizi ve kişiliğimizi oluşturan bölümdür. En alttaki bölüm ise ‘Sürüngen Beyni’ olarak tabir ettiğimiz bütün motor ve işlevsel olan becerilerimizi içinde bulunduran bölümdür. İnsan türüne Hayvanlar Âleminde en yakın olan canlılar Mavi Şempanzelerdir çünkü Mavi Şempanzeler beyninin yüzde 22’sini zekâ bölümü oluşmaktadır. Beynimizin yüzde 33’ünü kullanmamız bizi insan yapmaz sadece zeki yapar. Bizi diğer canlılardan ayıran ve yaşamamızı sağlayan, yani av değil avcı olmamızı sağlayan tek şey ise Primat Türü olmamızdır. El ve ayaklarımızın da beş tane parmak bulunmasıdır.”

KONFERANSLARA YOĞUN İLGİ

Bizim kimliğimizi ve karakterlerimi geliştirmek için akıl ve zekâ arasındaki farkı, Vicdan ve iradenin ne olduğunu öğrenmemiz gerekir diyen Aytekin, “Yaşadığımız âleme rahmet olamasak da yaşadığımız kente rahmet olmak için kişisel gelişim sağlamamız gerek. Davranışsal açıdan bunu sağlamak için eğitimler veriyoruz. İnsanoğlu tabiattan aldığı örneklerle uçuyor, denizlerde gemi yüzdürüyor. Yaptığımız anketlerin sonucuna baktığımız zaman ise yüzde yüze yakın beğeni topluyoruz. Gaziantep halkı, seminerlerin ve konferansların tekrar yapılmasını istiyorlar. Bizde katılımcıların sağlamış olduğu ilgiyi takdir ediyoruz. Konferanslardan mutlu bir şekilde ayrılıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.