Hava Durumu

“Ayrımcılık yapılmadı”

Şahinbey Belediye Meclisi Haziran ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında yapıldı. Haziran Ayı 2.Birleşim Toplantısında Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ihaleler konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2019 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2019 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Ayrımcılık yapılmadı”

Şahinbey Belediye Meclisi Haziran ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında yapıldı. Haziran Ayı 2.Birleşim Toplantısında Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ihaleler konuşuldu.

Haziran ayı 2.Birleşiminde gündemde yer alan 10 madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 6.maddesinde yer alan Akkent bölgesinde bulunan Kongre ve Sanat Merkezi’ne isim verilmesi konusu gündeme geldi. Akkent’te bulunan Kongre ve Sanat Merkezi’ne Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi isminin verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda CHP’li meclis üyeleri, toplantı sırasında gündem dışı konuşmak isteyen meclis üyelerine söz verilmemesini eleştirdiler. Meclis üyeleri, “Meclis üyesine söz hakkı tanınmaması hem meclis üyesine hem de meclise saygısızlıktır. CHP Grubu adına 5 yıl boyunca burada fikirlerimizi dile getirdik. Gündem konusunda arkadaşlarımız söz aldığında bırakın konuşalım” şeklinde konuştular.

“GİZLİMİZ, SAKLIMIZ YOK”

Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel, “5 yıl boyunca burada hep birlikte görev aldık. Gündemin dışında siyasi bir gündem ile ilgili konuşulması doğru değil. Hiçbir üyemiz ile ilgili ön yargımız yok. Hangi konu olursa olsun, sorulan tüm sorulara cevap veriyoruz. Bizim gizlimiz saklımız yok. Size aksettirilen konuları bizden de dinlemenizi istiyoruz. Dinleyin, ondan sonra yapmak istediğinizi yapın.  Kişisel bir durum yok, sorulan tüm sorulara cevap vereceğiz. Burada hepimizin amacı Gaziantep’e ve Şahinbey’e en iyi şekilde hizmet vermektir” şeklinde konuştu.

OLAYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

CHP’li meclis üyelerinin Şahinbey Belediyesi önünde kendini yakan şahıs ile ilgili sorularını yanıtlayan Güzel, “İş ile ilgili olarak bizlere başvuran kişileri İŞKUR’a yönlendiriyoruz. Devletin kurumuna gönderiyoruz. Belediyenin bahçesinde gerçekleşen olayla ilgili basın açıklaması yaptık” ifadelerini kullandı.

“İHALEYİ İPTAL EDELİM”

CHP’li meclis üyeleri, son dönemlerde Şahinbey Belediyesi ile ilgili yerel ve ulusal medyada çıkan haberleri gündeme taşıdılar. CHP’li meclis üyeleri, “Şahinbey ile ilgili ulusal ve yerel basında haberler çıkıyor. Şahinbey Belediyesi’nin basında yer almasına neden olan ihaleyi iptal ederek yeniden yapalım. Burası ile ilgili iddialar, işletmeciden 409 bin lira kira istendiği, sonrasında yapılan ihalede ise 233 bin lira artı KDV bedeli ile başka bir işletmeciye verildi. Şahinbey Belediyesi’nin ve meclisinin temiz bir geçmişi var, gelin bu ihaleyi iptal edelim” şeklinde konuştular.

“MÜLKÜN DEĞERİNİ KATILIMCILAR YÜKSELTİYOR”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel, ihale ile ilgili herhangi bir iptal gerekçesinin olmadığını söyledi. Güzel, “Söz konusu işletmenin eski işletmecisi kanuni bir değişiklik nedeniyle Belediyeye çağrıldı. Kanuni olarak TEFE, TÜFE oranında bir artış yapılması gerekiyor, kanunlaşması halinde yatırılan miktarın geri alınacağı, işletmeciye ifade ediliyor. Kanunlaşmadan bunu yapmamız mümkün değil. Bir yer ihaleye çıkarken, o mülkün değerini katılımcılar yükseltiyor. Vatandaşlara yönelik bir ayrımcılık yok. Sizlere konuyla ilgili bilgi verelim” ifadelerini kullandı.

“YASAL SÜREÇ İŞLEDİ”

Güzel’in ardından söz alan Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, “Daha önceki işletme sahibi 280 bin TL artı KDV bedeli ile işletmeyi devir aldı. Biz burada 220 bin TL artı KDV ile ihaleye çıkmıştık. ÜFE fiyatı ile yasal olarak artırım yapılması gerekiyordu. Bu oranda artırım yapılması gerekiyor. Biz işletme eski sahibine bu bedeli yatırmasını, hükümetin bu konuda çalışması olduğunu, yasal düzenlemenin ardından bu bedeli geri alabileceğini söyledik. İşletme sahibi bunu kabul etmedi, yasal süreç işledi ve ödeme yapılmadığı için sözleşme iptal edildi. Teminatı kişiye iade edildi. İşletme eski sahibi yeni yapılan ihaleye katılmadı ve 220 bin TL artı KDV bedel ile çıkılan ihalede, 233 bin artı KDV Bedel ile ihale verildi” açıklamasında bulunuldu.

Konuşmaların ardında meclis toplantısı sona erdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.