Hava Durumu

Aynı facia bir daha mı yaşansın?

Kentin eski yerleşim yerlerinden olan Tışlaki Mahallesi’nde bulunan eski metruk yapılar, mahalle sakinlerinin can güvenliğinin tehlikeye girmesine neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sokak sağlıklılaştırma çalışmalarının sürdüğü mahallede, Hafızali Sokakta yer alan ve hakkında yıkım kararı bulunan iki evde çökme meydana geldi. Yaşanan olay, geçtiğimiz gün yağış nedeniyle metruk bir evde meydana gelen çökme olayını akıllara getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Aynı facia bir daha mı yaşansın?

Şahinbey İlçesi’ne bağlı Tışlaki Mahallesi’nde bulunan eski yapılar çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Çok sayıda metruk yapının bulunduğu mahallede, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sokak Sağlıklılaştırma çalışmaları başladı. Sağlıklılaştırma çalışmalarının devam ettiği mahallede geçtiğimiz gün etkili olan kar yağışı ve yağmur nedeniyle iki metruk binada çökme meydana geldi.

TEHLİKEYE SAÇIYOR

Yaşanan olay, mahallede paniğe neden oldu. Olayın ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Tışlaki Mahallesi Muhtarı Mehmet Nuri Dinler, hakkında yıkım kararı olan metruk yapıların tehlikeye neden olduklarını kaydetti.

YAĞIŞLAR NEDENİYLE ÇÖKME YAŞANDI

Metruk yapıların tehlike arz ettiğini söyleyen Dinler, “Tışlaki Mahallesi Hafızali Sokakta bulunan 5 ve 7 nolu evler hakkında daha önce yıkım kararı alınmıştı. Metruk halde bulunan yapıların yıkımı,  sokağın dar olması nedeniyle iş makinesi ve araç giremiyor olması nedeniyle yapılamamıştı. Mevcut yapılarda geçtiğimiz gün meydana gelen yağışlar nedeniyle çökme yaşandı. Yoldan geçenler için bu metruk yapılar tehlike arz ediyor.”

“YIKIM İÇİN FORMÜL ARANIYOR”

Sözlerini sürdüren Dinler, “Şahinbey Belediyesi Yapı Kontrol ve Fen Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapıldı, formül aranıyor. Tehlike arz eden bir yıkım, mülk sahipleri yıllar önce kaderine bırakmış olup ilgilenmiyorlar. Bu yapıların yıkılması mahalle sakinlerinin can güvenliği için önemli” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Metruk evlerde yaşanan çökmeler, geçtiğimiz gün etkili olan yağış sonrası metruk bir evde yaşanan çökme olayını anımsattı. Meydana gelen olayda metruk evde yaşayan 4 kişilik aile göçük altında kalmıştı. Olayda 60 yaşındaki kadın hayatını kaybetmişti. Tışlaki Mahallesi’nde bulunan metruk yapıların böylesi bir faciaya neden olmasından endişe ediliyor.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.