Hava Durumu

Avukatlar seçim tarihini belirledi

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile baro seçimleri “pandemi” gerekçesiyle 1 Aralık gününe ertelenmişti. Seçimlerin ertelenmesi tartışmalara neden olurken, Gaziantep Barosu tarafından yapılan açıklama ile yeni Genel Kurul tarihi belirlendi. Gaziantep Barosu Seçimleri, 20 Aralık tarihinde Şato Restoranda gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2020 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Avukatlar seçim tarihini belirledi

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile baro seçimleri “pandemi” gerekçesiyle 1 Aralık gününe ertelendi. Kararın ardından 3 Ekim tarihinde seçimin yapılacağı Şato Restoran önünde bir araya gelen Gaziantep Barosuna kayıtlı avukatlar, karara tepki gösterdi. Tavsiye genelgesi, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ve YSK kararının yasal hükmü çiğnediğini söyleyen Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, hıfzıssıhha kurullarının, genel kurulu erteleme yetkisinin bulunmadığını vurguladı. Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının açıklanmasından bu yana, mitinglerin, açılışların ertelenmediğini dile getiren Şarklı, yürütmeyi durdurma davası açtıklarını söyledi.

ATILAN İMZALARIN ELBETTE BİR HESABI OLACAK

Avukatların boyun eğmeyeceğini ve biat etmeyeceğine vurgu yapan Şarklı, “82 milyon yurttaşın özgür, demokratik ve adil yargılandığı bir ülke istiyoruz. Türkiye bir gün hukuk devleti olacak. Atılan imzaların elbette bir hesabı olacak, kimse yanına kar kalacağını düşünmesin. Dün FETÖ’cü Zekeriya Öz’ler nasıl kaçacak delik aradılarsa, herkes hukuka aykırı verdiği kararın ve attığı imzanın sorumlusu olacak” şeklinde konuştu.

136 BİN AVUKATIN İRADESİNE İPOTEK KONULDU

Türkiye’de 136 bin Gaziantep’te ise 2 bin 100 avukatın iradesine ipotek konulduğunu belirten Şarklı, “Bir ay önce 3-4 Ekim tarihlerinde Genel Kurulumuzu yapacağımızı Gaziantep Valiliğine yazı ile bildirdik. Gelen yazı da ‘Pandemi koşullarına uygun olarak Genel Kurulun yapılabileceği’ belirtilirken, bir ayda ne değişti, anlamak mümkün değil. Yürütmeyi durdurmaya yönelik davamızı açtık” ifadelerini kullandı.

GENEL KURUL 20 ARALIK’TA YAPILACAK

Aradan geçen süreçte, Gaziantep Barosu Seçimleri için yeni tarih belirlendi. Gaziantep Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Baromuzun 2020 Olağan Genel Kurulu 19.12.2020 tarihinde, Gaziantep Şato Restoran Balo Salonunda saat 09.00- 17.00 arasında, seçimli genel kurul ise 20.12.2020 tarihinde saat09.00- 17.00 saatler arasında yapılacak. Gerekli çoğunluk sağlanamaması halinde 26-27 Aralık tarihlerinden aynı yerde Genel Kurul ve Seçimli Genel Kurul yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.