Hava Durumu

Avukatlar, ‘Onur Nöbeti’ne başlıyor…

Türkiye’nin her ilinden Baro Başkanları tarafından Savunma Yürüyüşü başlatıldı. Sabah saatlerinde Ankara’ya ulaşan Baro Başkanlarının kente girişi emniyet güçleri tarafından engellendi. Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı’nın da saldırıya uğradığı, engelleme girişimi sonrası Gaziantep Barosu tarafından basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Avukatlar, Onur Nöbeti’ne başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2020 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Avukatlar, ‘Onur Nöbeti’ne başlıyor…

Türkiye’nin her ilinden Baro Başkanları tarafından Savunma Yürüyüşü başlatıldı. Sabah saatlerinde Ankara’ya ulaşan Baro Başkanlarının kente girişi emniyet güçleri tarafından engellendi. Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı’nın da saldırıya uğradığı, engelleme girişimi sonrası Gaziantep Barosu tarafından basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Avukatlar,  Onur Nöbeti’ne başlayacak.

Türkiye’nin her yerinden hareket eden Baro başkanlarının Ankara'ya girişi engellendi. Baro Başkanları ile emniyet güçleri arasında yaşanan tartışma sırasında Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, bir polisin yumruklu saldırısına uğradı. Tansiyon hastası olduğu belirtilen Şarklı, saldırı sonrası kendine gelemedi.

ŞARKLI’YA YAPILAN SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Şarklı’nın saldırıya uğraması, Gaziantep Barosu tarafından tepkiyle karşılandı. Gaziantep Barosu’nda düzenlenen basın toplantısında Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Adına Baro Başkan Vekili Av. Melikşah Korkmaz, açıklamada bulundu.

“YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK”

Korkmaz, “Çoklu Barolara karşı Türkiye’den birçok Baro Başkanının Barolar ve Hukuk adına Cuma günü başlattıkları yürüyüş bugün sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Baro Başkanlarının Ankara’ya girişleri engellenmiş ve Gaziantep Baro Başkanımız Av. Bektaş Şarklı fiziksel saldırıya maruz kalmıştır. Bu durum ne insan hakları, ne hukuk devleti ile bağdaşmaktadır. Baro Başkanlarının eylemi haklı ve hukuka uygundur. Bunu engellemek bu engellemelerde şiddet kullanmak güya hukuk düzeni ile yönetilen ülkemize rejimin dayatmasıdır. Baro Başkanımıza yapılan saldırının sorumluları hakkında yasal işlem başlatılacaktır.”

“MÜDAHALEYE TEPKİ”

“Devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli olanlar Avukatların menfaatlerini neden korumazlar. Avukatlık Kanunu’nun TBB Başkanına yüklediği sorumlulukları hatırlatıyor ve kendisini bu sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu günden itibaren Gaziantep Barosu Merkez Binasında tarihe not düşmek adına Savunmaya ve savunmanın kutsallığına gölge düşüren bu müdahalenin son bulacağı güne kadar onurumuz olan cübbelerimizle onur nöbetine başladığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı ile telekonferans yapıldı.

BARİKAT SADECE AVUKLATIN ÖNÜNE KONULMADI…

Açıklamada bulunan Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Gaziantep’ten kararlılıkla yola çıktıklarını belirterek, “Aslında önüne barikat kurulan sadece avukatların, baroların değil, yurttaşın önüne barikat kuruluyor. O görüntüler nedir herkese sormak lazım, özellikle İçişleri ve Adalet bakanına sormak lazım. Dönüşte o memurlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. En doğal hakkınızı ararken maaselef bu görüntülerle karşı karşılaşmak zorunda kalıyorsunuz. Polisin emniyetin çok kötü bir tutumuyla karşılaştık, anlaşılır bir şey değil. İşçisi de, memuru da, esnafı da, Türkiye’de bu ciddi anlamda sıkıntı.” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.