Hava Durumu

Atatürk Anıtı restore edilecek

Maarif Meydanında bulunan Atatürk Anıt Heykelinin bakımsız halini gündeme taşımıştık. Haberimizin ardından anıt heykelde ufak çaplı çalışma yapılırken, Atatürk Anıt Heykeli’ne yönelik ciddi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden olmuştu. Söz konusu yapının bakımsız halinin giderilmesi ve restore edilmesi konusunda STK’larda girişimde bulunurken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KUDEB Daire Başkanlığı tarafından anıt heykel ile ilgili proje hazırlıkları yapıldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 21:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Atatürk Anıtı restore edilecek

Maarif Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’nin içler acısı durumunu geçtiğimiz ay, “GAZİ’YE YAKIŞMADI…” başlıklı haberimiz ile gündeme taşımıştık. Haberin ardından Atatürk Heykeli’nde geniş kapsamlı bir bakım çalışması yapılması beklenirken, yalnızca düşen taşların sıvasının yapılması tepkilere neden olmuştu. Aradan geçen süreçte harekete geçen KUDEB Daire Başkanlığı, anıtın restorasyonu konusunda proje hazırlıklarına başladı.

“HASSASİYET İÇERİSİNDE YÜRÜTÜYORUZ”

 Atatürk Anıt Heykelinin durumuna ilişkin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KUDEB Daire Başkanlığı tarafından proje çalışması yürütüldüğü ortaya çıktı. KUDEB Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Atatürk Anıt Heykeli’nin tescillenmesinin ardından KUDEB olarak bir çalışma yapıyoruz. Doğru müdahalenin ne olması gerektiği ile ilgili konuları tartışıyor. Türkiye’de önde gelen heykeltıraşları bulmak konusunda çalışmalarımız var, onlarla temaslarımız devam ediyor. Atatürk Anıt Heykeli önemli bir eser, yanlış bir dokunuş yapmamız geri dönülmez sonuçlar ortaya çıkarabilir. O nedenle çalışmalarımızı büyük bir hassasiyet içerisinde yürütüyoruz.”

PROJE HAZIRLIĞIMIZ VAR

Proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran yetkililer, “Kültür Bakanlığına ait Restorasyon e Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü’nün bulunması büyük bir avantaj. Metal eserler, kağıt ve taş eserlerde önemli çalışmalara imza attılar. Atatürk Anıt Heykeli bronz bir heykel olduğu için Kültür Bakanlığı’nın Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı ile birlikte çalışıyoruz. Biz bu noktada doğru bir çalışma yapılması açısından birçok birleşeni bir araya getirerek çalışma yapacağız. Proje hazırlığımız var” ifadelerine yer verdiler.

CHP İL YÖNETİMİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Söz konusu yapı ile ilgili olarak CHP İl Başkanı Lütfü Demir, “Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Belediyeleri, bu anıtın bakımını yaptıramıyorsa, biz CHP İl Başkanlığı olarak bakımı üstleniriz” açıklamasında bulunmuştu. CHP İl Başkanlığında henüz bir açıklama yapılmazken, Anıt Heykel ile ilgili projenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.