Hava Durumu

Aşı reddi gündemden düşmüyor

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşı reddi yapan insanların sayısı her geçen gün artıyor. 2011 yılında 183 olan aşı reddi sayısı 2017 yılında 23 bin 600’e yükseldi. Aşı reddi yapan kişi sayısının daha da yükselmesinin neden olabileceği salgın gibi konular, gündemden düşmezken, Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, gazetemize açıklamalarda bulundu. Demirci, “Aşı Reddi konusu ne yazık ki dünya da ve ülkemizde giderek artıyor. Konuyla ilgili toplumu yönlendirecek kesin yargıların yer aldığı yayınların olmasını da doğru bulmuyorum.”

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2019 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2019 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Aşı reddi gündemden düşmüyor

Türkiye’de sağlık okuryazarlığı konusunun oldukça geri olduğunu belirten Demirci, “Toplumumuzda Sağlık Okuryazarlığı, ne yazık ki Avrupa Ülkelerinden daha geride bulunuyor. Sağlık Okuryazarlığının az olduğu bir ülkede aşı reddi konusunda kesin yargılarda bulunmak doğru değil. Türkiye’nin geçmişten günümüze durumuna baktığımız zaman, verem, çiçek, kızamık, çiçek aşısı konusunda büyük işler başardı. Bunlar 60 yıl önce başarılarak gelindi. Salgın hastalıklar konusunda böylesine büyük işler başarmış bir ülkede aşı reddi konusunun konuşulmasını garipsiyorum. İnanılmaz derecede kampanyalar yapılıyor.”

AŞI MESELESİ ÖNEMLİ

Türkiye’de 3 milyondan fazla sığınmacı olduğunu belirten Demirci, “Ülkemizde 3 milyonun üzerinde sığınmacı ikamet ediyor. Sağlık hizmetleri açısından bizden çok çok geride olan ülkelerde gelen insanlar var. Bunları da dikkate alındığı zaman aşı meselesinin önemli olduğunun görülmesi ve buna göre hareket edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.