Hava Durumu

Artık kesinti yapılmayacak!

Koronavirüs Salgınından etkilenen Sağlık Çalışanları ve Aile Hekimlerinin maaşlarından yapılan kesinti yapılıyordu. Söz konusu kesintiler nedeniyle mağdur olan Sağlık Çalışanları ve Aile Hekimlerine sevindiren haberi Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, verdi. Bakan Koca, Covid-19 hastalığına yakalanan sağlık çalışanı ve aile hekimlerinin maaşlarından yapılan kesintilerin sona erdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2020 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2020 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Artık kesinti yapılmayacak!

Covid-19 Salgını ülkemizde etkisini sürdürüyor. Koronavirüs Salgınından etkilenen Sağlık Çalışanları ve Aile Hekimlerinin maaşlarından yapılan kesinti yapılıyordu. Salgın nedeniyle sağlık çalışanlarının uğradığı ekonomik sıkıntılara son noktayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koydu.

“3 AY SÜREYLE EK ÖDEME VERİLECEK”

Açıklamalarda bulunan  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Salgından etkilenerek görev yapamayan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarının maaşlarından artık kesinti yapılamayacak. Ayrıca COVID-19 hasta takibine göre 3 ay süreyle ek ödeme verilecek. Emeklerinin kıymeti karşılıksız olan sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

MAAŞ KESİNTİSİ UYGULAMASI KALDIRILCI

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada Sağlık Bakanı Koca’ya teşekkür edildi. Açıklamada, “TTB merkez konsey başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın sağlık bakanı Dr. Fahrettin Koca ile yaptığı toplantıdan sonra enfekte olan aile hekimlerinden yapılan maaş kesintisi uygulaması sonlandırıldı. Teşekkürler” ifadelerine yer verildi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.