Hava Durumu

Arsa gelirleri kentsel dönüşüme…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Diyarbakır, Mersin ve Muğla’nın da aralarında bulunduğu 18 ilde 128 arsayı açık artırma ile satışa sunacak. Gaziantep’te 1’i Şahinbey İlçesi, 16’sı Şehitkamil İlçesi’nde olmak üzere satışa sunulacak olan 17 alanın gelirleri Arsa gelirleri kentsel dönüşüm hesabına aktarılacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2021 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Arsa gelirleri kentsel dönüşüme…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atıl durumdaki ticaret ve sanayi arsalarını yatırımcılara sunarak kentlerin yatırım ve istihdamının geliştirilmesine katkıda bulunmak için 18 ilde 128 arsayı açık artırma ile satılması yönünde karar aldı. Karar kapsamında İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Diyarbakır, Mersin ve Muğla başta olmak üzere 18 ilde 128 arsa satılacak.

GAZİANTEP’TEN 17 ARSA AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAK!

Bakanlık, Gaziantep Şahinbey ilçesinde bir konut alanını ve Şehitkamil ilçesinde 10’u plansız, 4’ü küçük sanayi sitesi, biri sosyal tesis alanı, biri konut alanı olmak üzere toplamda 17 alanı müzayede yolu ile satışa sunacak. Satıştan elde edilecek gelir ise kentsel dönüşüm hesabına aktarılacağı öğrenildi.

İHALE 14 ARALIK’TA…

14 Aralık Salı günü saat 10.30’da Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan açık artırmada, KDV’den muaf ve tapu masrafı olmadan çoğunluğunu konut alanlarının oluşturduğu 18 ildeki 128 arsa 14 Aralık 2021 Salı günü satışa çıkacak. KDV’den muaf ve tapu masrafı olmadan satışa çıkacak arsalarda yüzde 25’i peşin ve 24 ay vade ile ipotekli tapu verilecek.

E.YILDIRIM

**

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.