Hava Durumu

Arkeoloji Enstitüsü’nde çalışmalar sürüyor

Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirilen AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde çalışmalar devam ediyor. 2020 yılının Temmuz ayında tamamlanması beklenen AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü için 10 milyon Euro bütçe ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Arkeoloji Enstitüsü’nde çalışmalar sürüyor

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Projesi" kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk´ün Gaziantep´e geldiğinde balkonundan halka hitap ettiği Bey Mahallesi´ndeki eski öğretmenevi binasının, enstitüye dönüştürülmesi kararı alındı. Buna göre zemin katta yer alan restoran ve mutfak yapısı, kullanım hakkına sahip Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ve Kendirli Kültür Merkezi tarafından, Büyükşehir Belediyesine tahsis edildi.

MALİYETİ 10 MİLYON AVRO

Eski Öğretmenevi binasında süren proje için Avrupa Birliği tarafından 10 milyon avro bütçe ayrıldı. 31 Ocak 2019 tarihi itibariyle çalışmaların başladığı projenin 24 Temmuz 2020 tarihinde bitmesi bekleniyor. 540 gün olarak ön görülen proje süresinin tamamlanmasının ardından Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, tam kapasite ile hizmet verecek.

ANADOLU ARKEOLOJİ VE KÜLTÜREL MİRAS ENSTİTÜSÜ HAKKINDA

Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Mustafa Kemal Atatürk´ün 26 Ocak 1933 yılında Gaziantep ziyareti sırasında halka seslendiği konak ile tarihi Kendirli Kilisesi´ni kapsayan alanda kurulacak. Türkiye’nin ilk milli arkeoloji enstitüsü olma özelliğini taşıyacak olan enstitünün kurulmasıyla ortak kültürel miras değerlerinin araştırılması, korunması, Türkiye ve AB arasındaki kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi ve sivil toplum diyaloğunun artırılması hedefleniyor. Projede kütüphane, laboratuvar, eğitim ve danışmanlık birimleri yer alacak.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.