Hava Durumu

Amanos Tüneli, müjdesi sevindirdi

TİM Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Gaziantep'e Amanos Tüneli Projesinin yapımına başlayacaklarını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları, Gaziantep’te sevinç yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Amanos Tüneli, müjdesi sevindirdi

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Birlik başkanları Mahsum Altunkaya ve Mehmet Çıkmaz; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşen TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, MÜJDEYİ VERDİ

Toplantı sonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bölgemiz ihracatçısı için olmazsa olmaz olan Amanos Tünelinin yapımına başlanacağı ve en kısa sürede yapımının tamamlanacağı müjdesini verdi.

“HAYIRLI OLSUN”

GAİB’den yapılan açıklamada, “Toplantı sonunda Sayın Bakanımız, ilk yanıt olarak bölgemiz ihracatçısı için olmazsa olmaz olan Amanos tünelinin yapımına başlanacağı ve en kısa sürede yapımının tamamlanacağı müjdesini verdi. Ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” ifadeleri yer aldı.

PROJENİN MALİYETİ 2,5 MİLYAR TL

2,5 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtilen Amanos tüneli projesinin en uzun tünel boyu 12 bin 320 metre olacak projede 1 adet de 400 metrelik viyadük ve toplam 192 metre uzunluğunda 4 adet köprü yapılacak. Projenin gerçekleşmesi ile Gaziantep- İskenderun arası 221 kilometreden 136 kilometreye, Kahramanmaraş-İskenderun arası 186 kilometreden 151 kilometreye, Kilis- İskenderun arası 153 kilometreden 113 kilometreye, Hassa-Payas arası 100 kilometreden 31,3 kilometreye inecek.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.