Hava Durumu

“Amacı kendi kongresi”

Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin hedefinde CHP İl Başkanı Lütfü Demir vardı. İsim vermeden eleştirilerde bulunan Özkeçeci, “Geçen hafta maalesef bir terör partisiyle omuz omuza olan bir partinin il başkanı benim milletvekillerime sataştı. Amacı yaklaşan kendi kongresi. Neymiş, Ak Parti milletvekilleri çalışmıyormuş. Bugüne kadar ne yapmışlar? Gaziantep’te taş taş üstüne koymuşlar mı?” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2019 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2019 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Amacı kendi kongresi”

Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin hedefinde CHP İl Başkanı Lütfü Demir vardı. İsim vermeden eleştirilerde bulunan Özkeçeci, “Geçen hafta maalesef bir terör partisiyle omuz omuza olan bir partinin il başkanı benim milletvekillerime sataştı. Amacı yaklaşan kendi kongresi. Neymiş, Ak Parti milletvekilleri çalışmıyormuş. Bugüne kadar ne yapmışlar? Gaziantep’te taş taş üstüne koymuşlar mı?” diye konuştu.

Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Danışma Meclis Toplantısına Kocaeli Milletvekili ve Genel Merkez İl Koordinatörü Cemil Yaman, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Müslüm Yüksel, Sait Kirazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,  Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Ak Parti Gaziantep İl eski Başkanı Ökkeş Eruslu,  ilçe başkanları ve partililer katıldı.

“GAZİANTEP’TE ÇEKİŞME YOK, BİRLİK VAR”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, sözlerine Barış Pınarı Harekatı’nın önemine değinerek başladı. Özkeçeci, “Ortadoğu’da Gaziantep’te yapılan oyunlar hiç bir zaman tutmayacak. Gaziantep’in Kurtuluşu 25 Aralık. Yaklaşık 100 yıl önce Fransızlar burayı işgal ettiler. Emelleri hala devam ediyor. Dünyanın öbür ucundan buraya ayar vermeye çalışıyorlar. Ama hevesleri kursaklarında kalacak. Çok şükür başımızda güçlü bir lider var. Dünya lideri var. Teşkilat olarak bu dünya liderine Gaziantep olarak destek vermek. Amerikası bir taraftan Rusyası bir taraftan terör örgütlerine destek veriyorlar. Ama sahada kazanılan başarı masada da devam edecek. Çok şükür masada kuralları koyan yine Türkiye. Yine Recep Tayyip Erdoğan. Birlik olacağız beraber olacağız. Reisimizin bu kadar sıkıntısının bu kadar derdinin arasında bir de Gaziantep olmasın olmayacak inşallah. 8 tane il başkanı değişen iller var. Gaziantep’te ise ben üçüncü il başkanıyım. Gaziantep farkı burada. Bu neyi gösteriyor birlik beraberliği, çekişme yok. Hizip yok Gaziantep’te. Bundan sonra da inşallah olmayacaktır.” 

“AMACI KENDİ KONGRESİ”

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir’i sert sözlerle eleştiren Özkeçeci, “Geçen hafta maalesef bir terör partisiyle omuz omuza olan bir partinin il başkanı benim milletvekillerime sataştı. Amacı yaklaşan kendi kongresi. Neymiş, Ak Parti milletvekilleri çalışmıyormuş. Aynı dakika cevabını verdim. Bir il başkanını hele hele terör partisiyle kol kola olan bir partinin il başkanı benim milletvekillerim hakkında söz söyleyemez. Önce kendilerine baksınlar. Bugüne kadar ne yapmışlar Gaziantep’te taş taş üstüne koymuşlar mı? 18 yıldır Ak Parti’nin Gaziantep’e ne yaptığı sizlerde şahitsiniz ortada. İnşallah bu başarı sizler sayesinde daha da ileri gidecek. Buraya şahit talep değil de mahalleniz beklentiniz varsa söz alın. Gaziantep’te çözülemeyecek bir sorunumuz yok. 2023’e kadar seçim yok ama bizim görevimiz yarın seçim varmış gibi teşkilat olarak çalışmak. Gaziantep teşkilatımla gurur duyuyorum. Şuana kadar Reisimize Gaziantep’le ilgili hiç bir sıkıntı gitmedi. Bir sıkıntısı da Gaziantep şu ana kadar olmadı bundan sonrada olmayacak. Şu anda dünyayla uğraşıyor, dünya lideri dünyayla uğraşır” ifadelerine yer verdi.

“EKONOMİ İYİ YÖNETİLİYOR”

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Ülkemizin ekonomisini çökertmek için operasyon yaptılar. Ancak Türkiye tarih boyunca tehditlere pabuç bırakmamış, bundan sonra da bırakmayacaktır. Bu saldırıdan sonra ekonomimizde belirli durağanlıklar, sıkıntılar yaşandı. Bazı yatırımlar yavaşlatıldı, ödemelerle ilgili sıkıntılar oldu. Tüm bunların hepsini aştık. 3 aydan bu yana devam eden ve toplam 10 puana ulaşan faiz indirimi gerçekleştirdik. Şu anda geldiğimiz noktada çok önemli bir nokta.  Her faiz yükseldiğinde dövize koşanlar faizler düştüğü zaman hüsrana uğradılar. Döviz yükselmedi çünkü ekonomi iyi yönetiliyor. 3 ayda toplam10 puan faiz indirimi yapıldı. Bankaların faiz oranları düşmeye başladı.  Konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde yeni bir sürece girdik. 2020 yılından itibaren Türkiye, son 10 yıldan sonra en iyi ikinci döneme girmek üzere.  Yeni bir Take Of dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ekonomide yeni bir döneme imza atacağız. Yılın son çeyreğinde büyüme rakamlarının artış gösterdiğini görüyoruz. İlk 3 çeyrekte büyüme rakamlarında çok kötü olmamakla birlikte sıkıntı yaşasak bile şimdi bu rakamın daha iyiye gittiğini görüyoruz. Son çeyrekte yüzde 4-5 sürpriz olmayacak. İnşallah bunu teyit eden rakamlar gelmeye başladı.”

“705 MİLYON DOLAR İHRACAT YAPTIK”

Gaziantep ile ilgili rakamlara değinen Koçer, “Gaziantep’te Ekim ayında OSB’de elektrik tüketim oranı yüzde 15,5 oranında artış gösterdi. Bu rakam, tüm ekim aylarının en yüksek rakamı. Bunu teyit eden bir diğer rakam ise Ekim ayı ihracat rakamı ile ilgili oldu. Gaziantep’in ihracat rakamı artışı Ekim ayında yüzde 7,7 oldu. Aylık bazda Gaziantep’in artış rakamı oldu. 705 milyon dolarlık ihracatımız var. Aylık bazda tüm zamanların en iyi ihracatını yaptık.  Tüm bu rakamlara, gerçeklere rağmen bunları manipüle etmeye, tüm iyi rakamlara rağmen Türkiye ve Gaziantep’i kötü göstermeye çalışan Vatan Hainleri var. Rakamları destekleyen bir diğer rakam ise Güven Endeksi rakamları oldu. Eylül ayında Güven Endeksi yüzde 4,5 oranında artarak yüzde 89,8 oldu. Bu araştırmalar vatandaşlarımızın ekonomiye olan güvenini işaret ediyor. Hamdolsun bu noktaya geldik, daha iyi noktalara geleceğiz.”

“GAZİANTEP’E 180 DOKTOR ATANDI”

Gaziantep’e yönelik yatırımlara değinen Koçer, “Gaziantep’te çok yeni bir hastanemiz oldu. 300 yataklı Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi hizmete girdi. Hizmete girdiği aylarda hastane ile ilgili çok fazla dedikodu yapıldı. Bunların yüzde 99’unun gerçek dışı olduğu anlaşıldı. Her iyi ve yeni şeyde dedikodu ortaya çıkartma, yapılan iyi işi aşağıya çekme işlemi burada da devam etti. 300 yataklı hastaneyi kentimize kazandırdık, oraya doktor atamalarımız yapıldı. Son 15 gün içerisinde yapılan 59 doktor atamamız ile birlikte 2019 yılında şu ana kadar 180 Doktor Gaziantep’e atandı. Hangi hastanemizde hangi doktor eksikse bize bilgisi geliyor. Şehirden gelen tüm sesleri bizler dinliyoruz. Eksikleri görerek ilgili bakanlıklarla irtibata geçiyoruz. Tarımda 2019 yılının ilk altı 176 milyon TL Gaziantep’te çiftçilerimize destek getirdik. Bu rakam yılsonunda 225 milyon TL’ye ulaşacak. Tüm destekleri yakından takip ediyoruz, tüm talepleri gerçekleştiriyoruz.”

“GAZİANTEP’E 1 MİLYAR TL KAYNAK GETİRDİK”

“Milli Eğitim konusuna değinecek olursak, 2019 yılında 48 okul hizmete açıldı. Her biri 24 derslikli olan bu okullarımız hizmete açıldı. Şu anda kentimizde yapımı devam eden 128 okulumuz var. Son 3 yılda sadece eğitim için Gaziantep’e 1 milyar TL’nin üzerinde kaynak getirdik.  Şu anda yapımı devam eden okullarımız ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanımızı ziyaret ettik. Yatırımların hızlanması ile ilgili taleplerimizi ilettik. Yapımı devam eden okullar için 42 milyon TL kaynak 3 gün önce çıktı, bu hafta kasamıza girecek. 2019 yılında 20 bin öğretmen ataması yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ziyaret ederek bin 521 yeni öğretmenin Gaziantep’e atanmasını sağladık. Gaziantep’in emsali olan illerden en fazla öğretmen alan ile 900 öğretmen atandı.”

“YATIRIMLAR GECİKMEYECEK”

Gaziantep sanayisine değinen Koçer, “Oğuzeli Sanayi Bölgesi, Islah Organize Sanayi Bölgesiydi. Önceden yapılmış, OSB yapılması gereken bir sanayi bölgesiydi. Tüm vekil arkadaşlarımız ile birlikte çaba gösterdik, Oğuzeli Islah Organize Sanayi Bölgesi artık, Oğuzeli OSB oldu. Müteşebbisi kuruldu. Şahinbey-Polateli OSB, girişimlerimiz sonunda kuruldu, 20 milyon metrekarelik sanayi bölgesi şuanda yatırıma hazır durumda. Amanos Tünelleri ile ilgili durumda yapım modeli aranıyordu. Yatırım Programında yer alan Amanos Tünelleri Projesi ve kredileri kapsamında gelişmeler var. Yurtdışında kredi bulundu. Gaziantep’te ihracat yapacak firmalarımızı limana daha çabuk ulaştıracağız. Gaziantep’i ve bölgenin İskenderun Limanına olan mesafesi kısalacak. Gaziantep Havalimanı yaklaşık 300 milyon TL bedelle ihale edildi. Geçtiğimiz yıl ekonomimize yapılan müdahale birçok yatırımımızı geciktirdi. Biz vatandaşlarımız yalan söylemedik, yanıltmadık, doğruyu söyledik. Havalimanında da ilerlemede bir yavaşlama oldu. O zamanı telafi edecek şekilde hiçbir kaynak sorunu olmadan Gaziantep Havalimanın yapımına devam ediyor.  Gaziantep Havalimanının yapımı ödeme sıkıntısı olmadan bundan sonra devam edecek. Yatırımlarımız bittiği zaman Gaziantep çok farklı bir noktaya gelecektir. Sizlerin desteği ile Ankara’da görevimizi yapıyoruz.”

“KREDİ FAİZ ORANI DÜŞTÜ”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ihracatçılara müjdeli bir haber verdiğini kaydeden Koçer, “İhracatçılarımıza bugün güzel bir haber geldi. Eximbank kredilerinin oranı yüzde 8,79’a düşürüldü. Önemli bir gelişme, inşallah normal banakların kredi faizlerinin de hızla indirilmesinin sağlanmasını diliyorum. Tüm bankalarımızın fiyatlar nasıl artarken faiz oranlarını artırıyorlarsa şimdide bu oranları düşürmeleri gerekiyor.“KOSGEB’in geçen hafta açıkladığı destek çok önemli. Gençler, kadınlar, engellilere, genç girişimcilere yönelik olarak 50 bin liraya kadar kullanılan kredilerin 10 puanı KOSGEB tarafından karşılayacak. Dezavantajlı gruplarda bu rakamlar 70 bin liraya kadar çıkacak” dedi.

“TÜRKİYE ESKİSİ GİBİ DEĞİL”

Kocaeli Milletvekili ve Genel Merkez İl Koordinatörü Cemil Yaman, “Parlamento çalışmalarında AK Parti Grup Üyesiyim, Gaziantep Milletvekilleri eksiksiz destek verdiklerinden dolayı teşekkür ederim. Gaziantep’e altıncı gelişim ve her geldiğimde Gaziantep bir farklı güzelleşiyor. Derdimiz, sevdamız ve davamız bellidir. Derdimiz, davamız millettir. Sizler ile bizler arasında hiçbir fark yoktur. Bu ülke sıradan bir ülke değildir. Bu millet sıradan bir millet değildir. AK Parti yalnız parti değildir. AK Parti, medeniyetimizin bugün ki temsilcisidir. Bizim derdimiz ve davamız sadece oy almak değildir. Öyle olsaydı sizin karşınızda hesap veriyor olmazdık. Siz soru sordunuz, size hesap vereceğiz. AK Parti kurulduğunda Cumhurbaşkanımız, ‘Türkiye’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. Bugün Türkiye’de hiç bir şey eskisi gibi değil” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİK ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. Son bir yılda bölgemizde gelişen hadiseleri çok yakından takip ediyoruz. Bu bölgede yaşanan gelişmeleri, iyi analiz edebilmek için iyi takip etmemiz gerekiyor. Bu ülkenin her zamankinden daha çok güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı var ve AK Parti bu güçlü siyasi iradeyi ortaya koydu, bundan sonra da ortaya koymaya devam edecek. AK Partimizin birliği ve beraberliği çok önemli. Bir kongre dönemine giriyoruz. Saflarımızı sık ve güçlü tutmalıyız. Birbirimiz ile olan kişisel mücadeleleri bir tarafa bırakmalıyız. Bu dava için saçlarımızı ağarttık, emeklerimiz boşa gitmedi. Ülkemizi çok önemli bir noktaya getirdik ve bugün Türkiye’yi hesaba almayanların başına neler geleceğini Suriye’deki harekatta gördük. Onun için bu ülkenin güçlü bir AK Parti’ye, güçlü bir siyasi iradeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bu sizlerin, bizlerin ve herkesin görevidir” şeklinde konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.