Hava Durumu

Alleben’i ekipler koruyacak!

Gaziantep kent merkezinin ortadan ikiye bölen Alleben Deresi’nde, kirlilik ve kötü koku sorunu yaşanıyor. Çöp ve atıkların dereye atılması nedeniyle ortaya çıkan kötü koku ve kirlilik sorununa karşı GASKİ ekiplerinin çalışmaları devam ederken, Alleben’in en fazla kirletildiği noktalarda görevlendirilecek ekipler eliyle Alleben Deresi korunacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Alleben’i ekipler koruyacak!

 

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Alleben Deresi’nde son haftalarda yaşanan kirlilik ve kötü koku sorununa ilişkin çalışma başlatıldığını söyledi. Alleben Deresi’nde yaşanan kirlilik sorununa karşı vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

ALLEBEN DERESİ, KİRLETİLİYOR…

Sönmezler, “Yalnızca Alleben Deresi değil, kuşaklama kanallarda sürekli temizlik yapıyoruz. Biz temizliyoruz ancak ne yazık ki bazı insanlarımız sürekli olarak buralara çöp veya atıklarını atıyorlar. Normalde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına yönlendirmem gereken ekiplerimize dere temizliği yaptırıyorum. Dereye kimse bir şey atmasa böyle bir sorun ile karşılaşmayacağız. Yalnızca Alleben Deresi değil, kuşaklama kanallarında da aynı sorunla karşı karşıya kalıyoruz.”

“HAT ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Alleben Deresi’nin 15-20 kilometrelik bir hat üzerinde yer aldığını kaydeden Sönmezler, “Hat üzerinde en baştan başlayarak temizlik yapıyoruz, başa döndüğümüz zaman hattın yeniden kirletildiğini hayretler içerisinde görüyoruz. Bir taraftan temizlik çalışmalarımız devam ederken, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ile ilgili bir takım çalışmalar da yapıyoruz.”

“ALLEBEN’İN EN FAZLA KİRLETİLDİĞİ NOKTALARDA EKİPLER OLACAK”

Alleben Deresi’nin korumak üzere bir çalışma başlattıklarını söyleyen Sönmezler, “Şimdilerde ise Alleben Deresi’nin en fazla kirletildiğini tespit ettiğimiz noktalara akşama kadar ekipler bekleteceğiz. Alleben Deresi’ne çöp atılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ne yazık ki kendi bilmez bazı kişiler bilerek atıklarını dereye atıyorlar. Çok acı bir durum. Ekiplerimiz yoluyla Alleben Deresi’nin kirletilmemesi konusunda uyarılarda bulunacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Alleben Deresi ile ilgili bir farkındalık projesi yapmak istiyoruz.

“ALLEBEN’İ İNSANLARLA BULUŞTURACAĞIZ”

Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi’nin hayata geçirileceğini söyleyen Sönmezler, “Alleben Deresi’nin insanlarla buluşturmak için başlattığımız projeye hayata geçecek. Bu projenin yerinin değişmesi durumu söz konusu. Mevcut proje alanında imalatın pahalı olması nedeniyle Yamaçtepe Bölgesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan parka entegre edilerek projeyi o noktadan başlatacağız. Yamaçtepe’den başlayarak sistemi daha uygun maliyetle yaparak projeyi hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı. 

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.