Hava Durumu

Alleben’de kötü koku ve kirlilik bitmiyor!

Kent merkezini ikiye bölen Alleben Deresi’nde yaşanan kirlilik ve kötü koku sorunu bir türlü çözümlenemiyor. Vatandaşların duyarsız davranışları nedeniyle ve bakımsızlık nedeniyle Alleben Deresi’nde ortaya çıkan kötü koku ve kirlilik sorununun çözümü için geçtiğimiz yıllarda ortaya konulan Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi’nin Koronavirüs Salgını nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Alleben’de kötü koku ve kirlilik bitmiyor!

 

Gaziantep kent merkezinde yer alan Alleben Deresi’nde yaşanan kirlilik ve kötü koku sorununa yıllardır çözüm aranıyor. Kent merkezinde yer alan Alleben Deresi’nde meydana gelen kötü koku ve kirlilik nedeniyle son bir haftadır vatandaşlar, derenin yakından geçmekte tereddüt yaşıyor. Dönem dönem yaşanan kirlilik sorununa karşı GASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalar yaparak derenin temiz kalmasını sağlarken, kendini bilmez kişiler Alleben Deresi’ni kirletmeye devam ediyor.

“ALLEBEN’E SAHİP ÇIKALIM”

Alleben Deresinde yaşanan kirliliğin ortadan kaldırılması için geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından Alleben Hepimizin Kirletmeyelim” sloganıyla “Alleben Deresi’ne Sahip Çıkalım Projesi” başlattı. Proje kapsamında 100.Yıl Kültür Parkı’nda bir basın açıklaması düzenlenmiş ve proje anlatılmıştı. Vatandaşların el birliğiyle Alleben Deresi’nin korunması için çalışma yapılmıştı. Yapılan çalışmaya rağmen kirlilik sorunu çözümlenemedi.

HİBE KAPSAMINA ALINMIŞTI

Kirlilik sorununun çözümü açısından Büyükşehir Belediyesi tarafından Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi hazırlandığı duyurulmuştu. Hazırlanan proje kapsamında, Demokrasi Meydanı ile SANKO AVM arasında kalan bin 350 metre uzunluğundaki yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda; duvarlarından kurtulan Alleben Deresi’nden tertemiz su akacağı ifade edilmişti. 2019 yılı sonunda hazırlanan proje, Avrupa Birliği yüzde yüz hibe kapsamına alınmış, hibe bedeli ise 7 milyon Avro olarak belirlenmişti.

PROJE BEKLENİYOR…

Aradan geçen iki yıllık süreçte ise Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi’ne ilişkin somut bir adım atılamadı. Koronavirüs Pandemisi’nin de etkisi ile askıya alınan planın gerçekleştirilmesi için kaynak arayışlarının devam ettiği ileri sürüldü.

Allaben Deresi’nde yıllardır yaşanan kirlilik sorununun çözümlenmesi ve korunması için Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi’nin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.