Hava Durumu

“Alışverişinizi esnaftan yapın”

Son yıllarda insanların alım güçlerinin düşmesi ve alışveriş merkezlerinin sayısının artması ile birlikte esnafların iş yapamaz hale geldiğini belirten Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, vatandaşlara bayram alışverişlerini esnaflardan yapmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2019 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Alışverişinizi esnaftan yapın”

Kurban Bayramına sayılı günler kala Gaziantep’te yaşayan vatandaşları bayram alışverişi heyecanı sardı. Kent genelinde bulunan dükkanlar ve alışveriş merkezleri, bayram alışverişi için gelen vatandaşlarla doldu. Kent genelinde özellikle alışveriş merkezleri vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Son yıllarda insanların alım güçlerinin düşmesi ve alışveriş merkezlerinin sayısının artması ile birlikte esnafların iş yapamaz hale geldiğini belirten Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, vatandaşlara bayram alışverişlerini esnaflardan yapmaları konusunda çağrıda bulundu. 

ESNAF EKONOMİK SIKINTI ÇEKİYOR

Küsbeoğlu,” Esnaflarımız son yıllarda ekonomik sıkıntılar nedeniyle kötü günler geçiriyor. Bayram dönemlerinde canlanan işler, alışveriş merkezlerinin artması ile birlikte daha da azalmaya başladı. Yerli esnaflarımız azalan işler ve artan giderlerle boğuşurken, vatandaşlarında alım gücündeki düşüklük nedeniyle yoğun sıkıntılar yaşıyorlar. Her geçen gün azalan rekabet güçleri ile ayakta durmaya çalışan esnaflarımızın canlanması için vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor.”

KÜÇÜK ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPILMALI

Küçük esnafın ekonominin temel taşı olduğunu belirten Küsbeoğlu, “Esnaflarımıza bu zor süreçte destek olunmalı. Devletimizin vereceği can suyu kredilerin yanında vatandaşlarımızın da alışverişlerini esnaflardan yapmaları gerekiyor. Kentimizde bulunan üç büyük alışveriş merkezi ve kent içerisinde bulunan orta ölçekli alışveriş merkezleri vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Esnaflarımızın ayakta durabilmesi için vatandaşlarımızın bayram alışverişlerini yaparken yerli esnafları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu. 

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.