Hava Durumu

AK Parti’de Kongre süreci yeniden başladı…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Pandemi nedeniyle ara verilen 7. Olağan Kongre Sürecinin yeniden başladığını duyurdu. Kandemir, İlçe Kongrelerini Kasım ayı sonu itibariyle tamamlamayı hedeflediklerini, İl Kongrelerinin tamamlanmasının ardından 7. Olağan Kongreyi yaprak, kongreleri tamamlayacaklarını duyurdu. Kandemir’in açıklamalarının ardından gözler AK Parti Gaziantep İl ve İlçe Teşkilatlarına çevrildi. 

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
AK Parti’de Kongre süreci yeniden başladı…

AK Parti’de geçtiğimiz yıl başlayan Kongre Süreci, Caovid-19 Salgını nedeniyle yarıda kalmıştı. Aradan geçen süreçte Kongrelerin yeniden başlayacağı açıklanmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla Kongre Sürecinin yeniden başladığını duyurdu.

“KADROLAR TAKVİYE EDİLECEK”

Açıklamalarda bulunan Kandemir, “Salgın sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız kongre sürecimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yarın başlayacağımız ilçe kongrelerimizi Kasım ayı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Sonrasında İl kongrelerimize başlayacak ve Büyük kongremiz ile kongre sürecimizi tamamlamış olacağız. 19 yıldır ülkemize hizmet eden AK kadrolarımız tecrübeli, vefakar, fedakar kadrolarını yeni arkadaşlarımızla takviye ederek, İnandığı yolda yürümeye devam edecek.”

“YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Sözlerini sürdüren Kandemir, “Milletimizin bizden beklentilerini biliyoruz ve sorumluluğumuzun ağırlığının farkındayız. Liderimiz önderliğinde söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var. Kuşkusuz bu süreçte kongrelerimiz Bakanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda her türlü tedbirler alınarak yapılacak. Kongrelerimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

GÖZLER GAZİANTEP’TE

Kandemir’in açıklamalarının ardından gözler AK Parti Gaziantep İl ve İlçe Teşkilatlarına çevrildi. Geçtiğimiz Şubat ayında başlaması beklenen ancak yaşanan bir takım siyasi krizler, toplumsal olaylar ve Covid-19 Pandemisi nedeniyle AK Parti Gaziantep’te İl ve İlçe kongreleri yapılamamıştı.

Aradan geçen süreçte kimi illerde İlçe Kongrelerinin başlaması ile birlikte Gaziantep İl ve İlçe Kongrelerinin tamamlanması için kongre takviminin açıklanması bekleniyor.

DEĞİŞİM OLACAK MI?

Kadrolarda değişim yaşanacağına ilişkin daha önce ileri sürülen iddialara rağmen Gaziantep’te pek çok ilçe başkanının görevine devam edeceği ortaya çıkmıştı. İl Başkanlığı görevini iki dönemden bu yana sürdüren AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci’nin durumu ise tartışılıyor. Kulislerden gelen bilgilere göre, eski bir İlçe Başkanının İl Başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor.

İddiaları doğruluğu önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen Kongre Takvimi ile netleşecek.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.