Hava Durumu

AK Parti’de kongre şoku!

AK Parti Gaziantep’te 7. Olağan Kongre Süreci, 29 Ağustos tarihinden başladı. Karkamış ve Nizip İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından 11-12 Eylül tarihleri arasında Araban, Yavuzeli, Nurdağı ve İslahiye İlçe Kongreleri yapılacağı açıklanmıştı. Söz konusu kongrelerden Araban İlçe Kongresi’nin AK Parti Genel Merkezi kararıyla iptal edildiği öğrenildi. Söz konusu ilçe kongresinin iptalinin ardından Nurdağı ve henüz tarihi netleşmemiş olan Oğuzeli İlçe Kongresinin iptal edileceği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
AK Parti’de kongre şoku!

Son dönemlerde AK Parti Gaziantep’te tartışmalı kongreler yaşanıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında başlayan ancak kimi nedenlerle iptal edilen AK Parti İlçe Kongreleri, partide tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz Şubat ayında yapılması planlanan ancak Oğuzeli İlçe Başkanının adaylıktan çekilmemesi nedeniyle Oğuzeli İlçe Kongresi iptal edilmişti. Aradan geçen süreçte Ağustos ayında yeniden başlayan kongre sürecinde Karkamış ve Nizip Kongreleri tamamlanmış,  11-12 Eylül tarihileri arasında ise Araban, Yavuzeli, Nurdağı ve İslahiye İlçe Kongreleri yapılacağı açıklanmıştı.

11 EYLÜL’DE YAPILACAKTI AMA…

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci tarafından daha önce yapılan sosyal medya paylaşımlarına göre, 11 Eylül Cuma Günü AK Parti Araban ve Yavuzeli İlçe Kongreleri gerçekleştirileceği ifade edilmişti.

KONGRE İPTAL EDİLDİ…

Ancak geçtiğimiz gün yapılması beklenen Araban İlçe Kongresi, AK Parti Genel Merkezi tarafından alınan karar ile iptal edildi. Kongrenin iptali kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Kongrenin iptalinde mevcut ilçe başkanının yanı sıra ikinci bir adayın daha var olmasının etkili olup olmadığı tartışılıyor.

OĞUZELİ VE NURDAĞI KONGRELERİNİN İPTALİ GÜNDEMDE

Araban İlçe Kongresi’nin iptalinin ardından Nurdağı ve Oğuzeli İlçe Kongrelerinin de iptalinin gündemde olduğu ileri sürüldü.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.